Door Marije Willems op 25 januari 2015

De nieuwe loketten… 2 weken open

De PvdA hecht aan dienstverlening aan de inwoners. Dus we waren er altijd als de kippen bij als het over de loketten, huisvesting en dienstverlening ging. We gingen eens bekijken hoe het nu gaat met de loketten.

In ons verkiezingsprogramma hameren we op brede loketten in elk van de vijf voormalige gemeenten. Waar je met vragen over zowel burgerzaken als zorg, ondersteuning, werk en inkomen of vergunningen terechtkan. En daarnaast willen wij digitale dienstverlening en dienstverlening aan huis. Maar tot het zover is, werken we met de huidige loketten. Dus werd het tijd eens een kijkje te nemen bij de loketten in Bergambacht en Stolwijk en bij het serviceloket in Schoonhoven.

Het Klant Contact Centrum in Stolwijk.

Het Klant Contact Centrum in Stolwijk.

Overal fraai ingericht, in de nieuwe huisstijl, licht fris met natuurlijke tinten. Vriendelijke dames die het leuk vonden dat we interesse toonden. Het beeld dat werd geschetst, was vergelijkbaar. De afsprakenservice wordt gewaardeerd. De aankomende weken staan eigenlijk al vol met afspraken voor burgerzaken, zoals het afhalen van een paspoort. En ook een afspraak met het sociaal team als er een meer complexe vraag is, loopt steeds beter. Gelukkig zijn daar nog geen wachttijden voor een afspraak.
Wat ook als beeld duidelijk is: veel inwoners vinden het maar wennen dat er geen gewone inloop is. Dat je niet even langs kan om zomaar wat te vragen. Ondanks dat dat wat wachttijd inhield. Je kon echt niet altijd zomaar terecht, het voorzag blijkbaar wél in een behoefte. Om jouw vraag aan de gemeente te kunnen doen als je bijvoorbeeld toch even naar de markt ging. Persoonlijk, even als ‘sociaal momentje’.

Dat pleit wat ons betreft voor het behouden of het invoeren van inlooploketten. Voor de gewone vragen over zorg, ondersteuning of andere gemeentedingen. Bijvoorbeeld bij een stichting die de gemeente subsidieert, zoals een Welzijnsstichting. Inwoners van de voormalige gemeenten Ouderkerk en Nedelek kunnen dit nu al bij de Stichting WON, maar in de rest van de Krimpenerwaard is dat niet mogelijk. De PvdA heeft hierover inmiddels vragen gesteld aan het college.

marijew125Marije Willems,
raadslid

Marije Willems

Marije Willems

Marije Willems (17 juli 1969) was onze fractievoorzitter. Zij woont in Schoonhoven.

Meer over Marije Willems