Door Marije Willems op 22 februari 2015

Ook keukentafelgesprekken bij SWOS en SWOB?

Bij SWON, de welzijnsinstelling voor de voormalige gemeenten Ouderkerk en Nederlek, worden ook keukentafelgesprekken gevoerd. Gesprekken om te bekijken welke ondersteuning iemand nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Bij vergelijkbare organisaties in de voormalige gemeenten Schoonhoven en Bergambacht gebeurt dat niet, zo antwoordt het college op vragen van de PvdA.

De PvdA vindt het een onbegrijpelijk onderscheid en roept het college op om ook met de SWOS en SWOB in overleg te gaan om te bezien of keukentafelgesprekken mogelijk zijn. Dat sluit ook prima aan bij de in de raad van Schoonhoven aangenomen motie over een Wmo-loket in Schoonhoven. En geeft beter invulling aan dienstverlening op locatie en dichtbij de inwoners.

Het onderscheid tussen de welzijnsinstellingen is gebaseerd op verschillende subsidieafspraken, zo blijkt uit het antwoord. Eind 2015 zal bekeken worden of er een aanpassing nodig is. De PvdA roept het college op om eerder al met beide instellingen om de tafel te gaan om deze dienst ook op meer plekken in de gemeente te organiseren. Vóór 1 mei moeten de subsidies voor 2016 zijn ingediend, dus wat ons betreft een prima moment!

marijew125Marije Willems,
raadslid

PvdA-vragen en antwoord college

Eerder bericht over dit onderwerp: 
PvdA wil duidelijkheid over Wmo-inloopspreekuren (26 januari 2015)

Marije Willems

Marije Willems

Marije Willems (17 juli 1969) was onze fractievoorzitter. Zij woont in Schoonhoven.

Meer over Marije Willems

Waar ben je naar op zoek?