Door Redactie op 4 november 2015

PvdA: niet bezuinigen op subsidies

De PvdA is tevreden dat het college erin is geslaagd om op lange termijn een sluitende begroting neer te leggen. Tegelijkertijd constateren wij dat het college desondanks van plan is om de subsidies niet te indexeren en op termijn te kijken of er bezuinigd kan worden op zwembaden.

Het gevolg is dat verenigingen, stichtingen en zwembaden minder geld kunnen besteden en hun activiteiten zo verder onder druk komen te staan. De PvdA is in haar verkiezingsprogramma duidelijk geweest en is dat nog steeds: wij staan voor het sociale kapitaal van onze gemeente en willen niet bezuinigen op onze bibliotheken, zwembaden en voorzieningen voor ouderen. Volgens ons is dat nu ook niet nodig.
Dat stelt de fractie in haar eerste reactie op de programmabegroting 2016 van de gemeente Krimpenerwaard.

Daarnaast voorzien wij een enorme uitdaging op het gebied van bouwen en wonen. Kunnen jongeren straks nog wel in hun dorp blijven wonen, als ze het huis uit gaan? En is er nog wel plek voor je als je ouder wordt? Die vraagstukken speelden al, maar een wijziging in de Woningwet en de sociale uitdaging om de nieuwe stroom vluchtelingen op te vangen zorgen voor een stroomversnelling. We zullen nu al na moeten denken over hoe we dit de komende jaren goed gaan regelen. Het college laat dit op zijn beloop en neemt drie jaar de tijd om een nieuwe woonvisie vast te stellen. Wat ons betreft is dat te laat. Straks wonen, vereist nú actie!

De PvdA blijft strijden voor een Krimpenerwaard waar het goed leven, wonen en werken is. Voor iedereen.

De gemeenteraad bespreekt de begroting dinsdag 10 november. De vergadering begint al om 15.30 uur.

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie