Door Redactie op 4 december 2015

Passantenhaven Gouderak klaar vóór bouwvak 2016 – belooft college

De passantenhaven bij de Zellingwijk in Gouderak, waarvan de aanleg afgelopen zomer al had moeten beginnen, is vóór de bouwvak 2016 klaar. Dat schrijft wethouder Ria Boere in antwoord op vragen van de PvdA. De bouwvak 2016 begint in deze regio op 25 juli.

PvdA-raadslid Gerjo Goudriaan had naar de voortgang gevraagd. Het college van de voormalige gemeente Ouderkerk had nog beloofd dat met de aanleg van het haventje in de zomer van 2015 zou worden begonnen, maar daarvan is niets terechtgekomen. In februari 2014 werd er zelfs nog van uitgegaan dat de oplevering eind 2014 zou plaatsvinden, dus de vertraging is al opgelopen tot anderhalf jaar.

Volgens wethouder Boere zijn alle noodzakelijke vergunningen nu in het bezit van de aannemerscombinatie Boskalis/Heijmans en is de opdracht verstrekt. De aannemer gaat het ontwerp nu verder uitwerken en volgens de ‘voorlopige planning’ wordt in maart 2016 begonnen met het baggeren en het heien van buispalen. In het voorjaar zullen de plezierjachten dus nog niet in Gouderak aan kunnen leggen.

artimpreshavenzwk545Artist’s impression van de passantenhaven bij de Zellingwijk

PvdA-vraag en antwoord college

Eerdere berichten over dit onderwerp:
PvdA vraagt naar voortgang passantenhaven Gouderak (22 november 2015)
Passantenhaven Zellingwijk Gouderak wordt realiteit (16 november 2014)
Start met passantenhaven Zellingwijk (21 augustus 2014)
Zo gaat de passantenhaven eruitzien (13 februari 2014)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie