Door Redactie op 22 januari 2016

PvdA wil nu actie voor rotonde Hortensialaan in Stolwijk

De PvdA wil meer bestuurlijke actie en daadkracht van het college als het gaat om de realisering van een extra rotonde in de provincialeweg N207 ter hoogte van de Hortensialaan in Stolwijk. De opstelling van wethouder Pieter Neven is nu te vaag en te vrijblijvend.

Dat zei PvdA-commissielid Bas Noorlander in de commissie Ruimte en Financiën. De leefbaarheid en veiligheid Stolwijk zijn ermee gediend als deze rotonde op de kortst mogelijke termijn wordt aangelegd. Hij verwees naar afspraken die Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland hierover hebben gemaakt met de voormalige gemeente Vlist.

Bas Noorlander, in een toelichting: ‘Het wordt zo langzamerhand tijd voor het voeren van actie om de aanleg van de rotonde bij de provincie af te dwingen. De toezeggingen zijn door GS al geruime tijd geleden gedaan. De wethouder heeft nu gezegd dat hierover in maart meer duidelijkheid van de provincie is te verwachten. Daar zullen we op wachten, maar de provincie zal echt door de bocht moeten.’

Het kan volgens de PvdA niet zo zijn dat de provinciale VVD, CDA, SP en D66 (de partijen die het college van GS vormen) de bewoners van Stolwijk door de toenemende verkeersonveiligheid met name rondom Populierenlaan en Dorpsplein in de kou laat staan. Bas Noorlander: ‘Ik verwijs hierbij graag naar het collegeprogramma van GS waarin wordt gesproken over betere en veiliger verbindingen. Ik constateer ook dat het college van GS handelt in strijd met het eigen coalitieprogramma en Hoofdlijnenakkoord 2015-2019, waarin staat dat het ‘aanpakken van problemen en het belang van de inwoners van Zuid-Holland centraal staan in ons handelen’.

De ontsluiting bij de Hortensialaan is een van de punten uit het verkiezingsprogramma Nieuwe kansen! van de PvdA.

hortensialaan545

Een extra rotonde ter hoogte van de Hortensialaan moet de Populierenlaan en het centrum van Stolwijk ontlasten.

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie

Waar ben je naar op zoek?