Door Redactie op 21 juni 2016

PvdA bezorgd over mogelijke aantasting EHS

Tijdens de commissievergadering van 15 juni heeft de PvdA-fractie haar zorg uitgesproken over het feit dat de grens van de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) ter plaatse van het ontwerp-bestemmingsplan Middelblok 20-24 in Gouderak ingedeukt’ zou moeten worden.

Volgens PvdA-commissielid Cyril van der Heijden ‘kan het toch niet zomaar de bedoeling zijn dat er wordt geknabbeld aan de wettelijk vastgelegde grenzen van de longen van Holland, of dat er gaten in worden gemaakt.’
De voorgenomen bouw van 7 villa’s op het huidige terrein is zeker een kwaliteitsverbetering te noemen, maar volgens de PvdA kan de huidige begrenzing van de EHS gewoon gehandhaafd blijven. Voor de eerder buitendijks gebouwde luxe woningen langs de Dorpsstraat in Gouderak (Zellingwijk) werd de EHS-grens ook niet verlegd.

20160621 MiddelblkGrk 545

De locatie aan het Middelblok in Gouderak.

20160621 MiddelblkGrk situatieschets 545

De situatieschets met de 7 te bouwen villa’s.

In dezelfde commissievergadering sprak PvdA’er Jos Simons zijn grote zorgen uit over de forse financiële overschrijdingen bij de projecten herinrichting van het Centrum Stolwijk (3 ton) en de herinrichting van het industrieterrein Stolwijk (1,3 miljoen). De gemeenteraad wordt feitelijk voor het blok gezet, want de werken zijn reeds gegund en er is geen weg meer terug. Als er dan al eens een motie van treurnis zou moeten worden ingediend, zou dat hier zeker op zijn plaats zijn. Maar omdat het om het verleden gaat, ligt een onderzoek door de rekenkamercommissie naar de gemaakte fouten meer in de lijn. Vooral om van te kunnen leren, opdat in de toekomst niet weer dezelfde fouten worden gemaakt.

Lees ook:
Zeven villa’s aan het Middelblok (Het Kontakt, 21 juni 2016)
Herinrichting in fasen (Het Kontakt, 21 juni 2016)

Eerder bericht over dit onderwerp:
Zeven villa’s op verpauperde locatie aan Middelblok Gouderak (5 juli 2015)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie

Waar ben je naar op zoek?