Door Redactie op 29 juni 2016

Lokale PvdA’ers voor verruiming kinderpardon

Fractievoorzitter Rob Geleijnse van de PvdA in Krimpenerwaard maakt zich, net als tal van andere PvdA’ers, sterk voor een ruimer kinderpardon. Hij zette zijn handtekening onder de oproep voor een extra congres waarin de leden zich hierover kunnen uitspreken.

Die oproep is een initiatief van Esther van Dijken van de PvdA Winsum (Groningen). Zij vindt een extra congres nodig omdat de Tweede Kamerfractie tot nu toe geen gehoor geeft eerdere uitspraken van de leden dat een ruimer kinderpardon nodig is.
Van Dijken schrijft op de site van de PvdA Winsum: ‘Nog steeds worden in ons land kinderen opgesloten en uitgezet; kinderen die al jarenlang in ons land wonen. Deze kinderen zijn door en door geworteld in onze samenleving en horen bij ons. Uit cijfers van 2015 blijkt dat ruim 90% van aanvragen van gewortelde kinderen voor verblijf is afgewezen. Aanvragen blijken willekeurig te worden beoordeeld. De pijn en het leed dat deze kinderen wordt aangedaan is te groot. Deze kinderen hebben nu na jaren onzekerheid en wanhoop recht op zekerheid en veiligheid. Rechten van kinderen en mensenrechten zijn niet onderhandelbaar.’

Rob Geleijnse liet op Twitter weten dat hij het verzoek om een extra partijcongres ‘met overtuiging’ heeft ondertekend. Hij licht dit vandaag toe in een blog op deze website. Ook Leo Mudde, afdelingsvoorzitter van de PvdA Krimpenerwaard, ondersteunt het initiatief van Esther van Dijken – op persoonlijke titel. ‘We hebben als afdeling hierover geen formeel standpunt bepaald’, zegt hij. ‘Alle leden moeten hierin hun eigen gevoel volgen. Ik verwacht wel dat ook bij de PvdA in Krimpenerwaard de opvatting dat hier gewortelde kinderen niet uitgezet mogen worden, breed wordt gedeeld.’

Via deze link kunnen PvdA-leden hun steun voor een extra partijcongres uitspreken.

Lees ook:
Pardon? (Blog van Rob Geleijnse, 29 juni 2016)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie