Door Redactie op 10 november 2016

Krimpenerwaard brengt armoede onder kinderen in beeld

Op initiatief van de PvdA gaat de gemeente Krimpenerwaard onderzoek doen naar armoede onder kinderen en mogelijkheden om die tegen te gaan. De analyse moet over drie maanden klaar zijn.

De gemeenteraad ging deze week in grote meerderheid (alleen de VVD stemde tegen) akkoord met een motie van de PvdA. Het onderzoek mag zich niet beperken tot bijstandsgezinnen: ook de verborgen armoede moet worden aangepakt, zoals onder kinderen van ouders in de schuldhulpverlening.

Fractievoorzitter Marije Willems zei dat in Nederland meer dan 400.000 kinderen in armoede opgroeien. Het kabinet heeft aangekondigd 100 miljoen euro vrij te maken om kinderarmoede te bestrijden; dat geld gaat rechtstreeks naar de gemeenten, maar de gemeente Krimpenerwaard heeft hiervoor nog geen beleid ontwikkeld. Dat moet veranderen, vindt de PvdA.

Marije Willems: ‘Alle kinderen hebben recht op gelijke kansen, ontwikkeling en perspectief. Iedere gemeente zou een effectief beleid moeten hebben om kinderarmoede te bestrijden. Daarom moet het geld dat het Rijk hiervoor aan gemeenten geeft, zo snel en zo doelmatig mogelijk worden ingezet.’

De PvdA vindt dat de gemeente goed moet samenwerken met andere instanties die zich hiervoor inzetten. Ook moeten kinderen zelf worden gevraagd wat volgens hen nodig is om te kunnen participeren, bijvoorbeeld in een (sport)vereniging.

20161108tweetkinderarmoede

Lees ook:
Onderzoek naar kinderarmoede (AD Rotterdam Oost, 10 november 2016)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie

Waar ben je naar op zoek?