Nieuws

PvdA kritisch op ‘grijs beleid’ van Krimpenerwaard

door Marije Willems op 4 juli 2017

Het minimabeleid van Krimpenerwaard is versoberd en er is nog steeds geen echt integrale beoordeling bij hulp- en ondersteuningsvragen. Huisartsen voelen zich nog steeds niet betrokken, welzijnsstichtingen lijken niet echt gewaardeerd, het onderwijs werkt nog steeds grotendeels los van jeugdhulp en het is maar de vraag of mantelzorgers die pas wel echt als waardering zien.

lees verder »

Wij staan achter het basisonderwijs!

door Redactie op 27 juni 2017

Beste kanjers van het basisonderwijs, vandaag is jullie actiedag. Een dag waarop jullie opkomen voor een eerlijk salaris en minder werkdruk. Wij staan van harte achter jullie.

lees verder »

Strategische visie vraagt om zorgvuldige afwegingen

door Cees van der Graaf op 23 juni 2017

De strategische visie die onder leiding van Riek Bakker tot stand is gekomen geeft op hoofdlijnen een goed beeld van wat speelt aan wensen, kansen en bedreigingen in de Krimpenerwaard. Naast gesprekken met verschillende overheden is er ook veel gesproken met een grote groep actieve inwoners, het bedrijfsleven, boeren en maatschappelijke organisaties.

lees verder »

Raadslid worden, iets voor jou?

door Redactie op 17 juni 2017

In maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ben je ouder dan 18, woon je in de gemeente Krimpenerwaard en lijkt het je wel iets om politiek actief te worden? Dan is de gratis cursus ‘Hoe word ik politiek actief en wat houdt het in?’ misschien iets voor jou!

lees verder »

Rozen voor vrijwilligers en mantelzorgers

door Redactie op 11 juni 2017

Natuurlijk was de PvdA weer aanwezig op de jaarlijkse braderie in Ouderkerk aan den IJssel. We zetten daar de Ouderkerkse vrijwilligers en mantelzorgers in het zonnetje.

lees verder »

Terugblik op de raadsvergadering

door Marije Willems op 11 juni 2017

Wat gebeurt er met de Asschergelden en Klijnsmagelden? Wat gaat het college nu echt doen aan bestrijding van armoede onder kinderen en aan stimuleren van peuteropvang? Wanneer komt eindelijk de tussenevaluatie Minimabeleid die begin 2017 is beloofd? Er zit blijkbaar veel in de pen. Maar daar hebben onze inwoners niets aan.

lees verder »

Rechter: Krimpenerwaard mocht proefboring naar aardgas weigeren

door Redactie op 3 mei 2017

De gemeente Krimpenerwaard heeft geen fout gemaakt bij het weigeren van een vergunning voor een proefboring naar aardgas. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. De PvdA is blij met deze duidelijke uitspraak.

lees verder »

‘Zorgvuldig omgaan met het donker’

door Redactie op 3 april 2017

De PvdA wil dat de gemeente Krimpenerwaard zorgvuldig omgaat met ‘donkerte’.  Nachtelijk kunstlicht is schadelijk voor planten en dieren en is vaak een onnodige belasting van het milieu.

lees verder »

PvdA stelt vragen over problemen bij Woningstichting Gouderak

door Redactie op 22 maart 2017

(Update) Woningstichting Gouderak (WSG) is onder verscherpt toezicht gesteld door de Autoriteit woningcorporaties (Aw). De Autoriteit ziet tekortkomingen in de governance en risico’s vanuit het zorgvastgoed dat de stichting bezit. De PvdA heeft vragen gesteld aan het college van B en W.

lees verder »

Voedselbanken Nederland royeert Krimpenerwaard

door Redactie op 21 maart 2017

De Voedselbank Krimpenerwaard is door de koepelorganisatie Voedselbanken Nederland geroyeerd omdat ze niet voldoet aan de voorwaarden die voor het lidmaatschap gelden.

lees verder »

Oud-raadslid Bea van Meerten overleden

door Marije Willems op 20 maart 2017

Vrijdag bereikte ons het droevige bericht dat Bea van Meerten op 59-jarige leeftijd is overleden. Bea was in de periode 2006-2009 voor de PvdA een zeer betrokken raadslid in de voormalige gemeente Schoonhoven.

lees verder »

Gevallen, opstaan, doorgaan

door Leo Mudde op 19 maart 2017

De klap die de PvdA van de kiezers heeft gekregen bij de Tweede Kamerverkiezingen is ook bij ons in de Krimpenerwaard hard aangekomen. We verwachtten dat we zetels zouden verliezen, maar niet dat het er zó veel zouden zijn.

lees verder »

Woensdag verkiezingsdag!

door Redactie op 14 maart 2017

Woensdag 15 maart gaat Nederland naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Blijf niet thuis, maar maak gebruik van je democratische recht om je stem echt mee te laten tellen. Het gaat om onze toekomst!

lees verder »

Even voorstellen: kandidaat nr 5, Gijs van Dijk

door Redactie op 13 maart 2017

Woensdag gaan we naar de stembus om de nieuwe Tweede Kamer te kiezen. De afgelopen weken stelden we een aantal van onze kandidaten aan je voor. Vandaag de nummer 5 van de lijst, Gijs van Dijk.

lees verder »

PvdA op verkiezingsmarkt: ‘Ga stemmen!’

door Redactie op 12 maart 2017

Op de verkiezingsmarkt in het centrum van Gouda hebben PvdA’ers uit Gouda en Krimpenerwaard zaterdag mensen opgeroepen, woensdag 15 maart toch vooral naar de stembus te gaan. Daarbij deelden we uiteraard de van ons bekende rode rozen uit.

lees verder »

Gemeenten willen betalen voor behoud veerpont Gouderak-Moordrecht

door Redactie op 10 maart 2017

Het college van B en W van de gemeente Zuidplas heeft een voorstel naar de gemeenteraad gestuurd om de veerpont tussen Gouderak en Moordrecht te behouden. Als de raad akkoord gaat blijft het veer de komende vijf jaar in de vaart. De tarieven zullen iets omhoog gaan.

lees verder »

En de kerktorens dan…?

door Redactie op 8 maart 2017

De gemeenteraad is akkoord gegaan met de verkoop van 31 van de in totaal 131 panden die de gemeente Krimpenerwaard in bezit heeft. Opvallend afwezig in de discussie: de kerktorens. PvdA-raadslid Cees van der Graaf wilde weten waarom deze buiten beschouwing zijn gelaten in de inventarisatie van het gemeentelijk antwoord.

lees verder »

Even voorstellen: kandidaat nr 15, Richard Moti

door Redactie op 8 maart 2017

Nog een paar dagen, dan gaan we naar de stembus om de nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Tot die tijd stellen we hier een paar van onze kandidaten voor. Vandaag de nummer 15 van de lijst, Richard Moti.

lees verder »

Khadija Arib op Internationale Vrouwendag in Gouda

door Redactie op 4 maart 2017

Khadija Arib, de voorzitter van de Tweede Kamer en de nummer 2 op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart, komt naar Gouda. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, spreekt zij in de Speelwinkel aan de Raam in Gouda.

lees verder »

Even voorstellen: kandidaat nr 26, Reshma Roopram

door Redactie op 3 maart 2017

Nog een paar weken, dan gaan we naar de stembus om de nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Tot die tijd stellen we hier een paar van onze kandidaten voor. Vandaag de nummer 26 van de lijst, Reshma Roopram.

lees verder »