Cees van der Graaf

Raadslid

Cees van der Graaf (27 januari 1954) is de nummer 3 van onze fractie. Hij woont in Lekkerkerk.

Laatst genoten opleiding:
Stedenbouwkunde (Academie van Bouwkunst, Rotterdam).

Beroep:
Sinds 1995 eigen ontwerp- en adviesbureau. Daarnaast docent ontwerpen stedenbouw bij de Hogeschool Rotterdam. Eerder jarenlang gewerkt als stedenbouwkundige voor de gemeente Rotterdam, de Stadsregio en Capelle aan den IJssel.

Politieke ervaring:
Van november 2012 tot 1 januari 2014 wethouder in de gemeente Nederlek, verantwoordelijk voor Sociale zaken (decentralisatie, WMO, zorg en re-integratie), Volksgezondheid, Onderwijs, Volkshuisvesting, Agrarische zaken en bovengemeentelijke ruimtelijke plannen.

Cees over zichzelf:
‘Ik ben geboren en getogen in Lekkerkerk. Mijn eerste werkervaring was als timmerman bij de scheepswerf van Duivendijk in Lekkerkerk. Ik ben vader van drie kinderen en wij hebben twee kleinkinderen. Onze kinderen zijn inmiddels alle drie het huis uit. Onze dochter woont in Antwerpen, de twee jongens in Den Haag.’

Wat wil je met de gemeente Krimpenerwaard?
‘Wonen, zorg, onderwijs en agrarische zaken zijn onderwerpen waar ik mij in thuis voel. Juist op deze onderdelen krijgen we te maken met vele veranderingen. Het op een menselijke wijze uitvoering geven aan deze veranderingen zie ik als een belangrijke opgave voor de komende jaren.’

Strategische visie vraagt om zorgvuldige afwegingen

door Cees van der Graaf op 23 juni 2017

De strategische visie die onder leiding van Riek Bakker tot stand is gekomen geeft op hoofdlijnen een goed beeld van wat speelt aan wensen, kansen en bedreigingen in de Krimpenerwaard. Naast gesprekken met verschillende overheden is er ook veel gesproken met een grote groep actieve inwoners, het bedrijfsleven, boeren en maatschappelijke organisaties.

lees verder »

Brandweerkazerne Stolwijk: onze locatiekeuze uitgelegd

door Cees van der Graaf op 19 december 2016

In de raadsvergadering van 13 december werd aan de raad gevraagd om, in afwijking van de structuurvisie Vlist 2020, de brandweergarage van Stolwijk niet te verplaatsen naar de rand van het dorp (Poort van Stolwijk) maar te realiseren in het centrum (Bovenkerkseweg/Hoflaan) van Stolwijk. Hoe stemde de PvdA, en vooral: waarom?

lees verder »