Leo Mudde

Voorzitter, lid Ombudsteam

Leo Mudde (1 mei 1960) is voorzitter van de afdeling Krimpenerwaard van de PvdA. Hij woont in Gouderak.

Laatst genoten opleiding:
Sociologie, Erasmus Universiteit Rotterdam.

Beroep:
Journalist bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Politieke ervaring:
Raadslid van 1990-1994 en fractievoorzitter van 1998-2010 in de toenmalige gemeente Ouderkerk.

Gevallen, opstaan, doorgaan

door Leo Mudde op 19 maart 2017

De klap die de PvdA van de kiezers heeft gekregen bij de Tweede Kamerverkiezingen is ook bij ons in de Krimpenerwaard hard aangekomen. We verwachtten dat we zetels zouden verliezen, maar niet dat het er zó veel zouden zijn.

lees verder »

Bestuurswisselingen bij de PvdA

door Leo Mudde op 4 november 2016

Het afdelingsbestuur van de PvdA afdeling Krimpenerwaard heeft enkele wijzigingen ondergaan. In de ledenvergadering, donderdag in Het Gebouw in Ammerstol, werd afscheid genomen van drie bestuursleden.

lees verder »

PvdA: samenwerken in de regio

door Leo Mudde op 4 november 2016
Foto Google Earth

De leden van de PvdA-afdeling Krimpenerwaard hebben donderdagavond in Ammerstol ingestemd met een intentieverklaring om de samenwerking met de zusterafdelingen in de regio Midden-Holland te versterken. De samenwerking richt zich onder meer op het delen van kennis en informatie en het organiseren van gezamenlijke activiteiten.

lees verder »

Huilen om de bomen van Gouderak

door Leo Mudde op 9 september 2016

Gouderak en zijn bomen, het is een moeizame relatie. Op de groenindex scoort het dorp misschien hoog, maar dat komt dan vooral door het poldergras in de achtertuin en niet door het uitbundige aantal bomen.

lees verder »

Gouds bloed lekt door naar de regio

door Leo Mudde op 6 juli 2016

Gisteren was ik bij een bijeenkomst van PvdA-afdelingsbesturen uit de regio. We ontmoetten elkaar in een café in het centrum van het geplaagde Gouda, de stad waar de politici hun wonden likken nadat de wethouders daar maandagavond uit het Huis van de Stad zijn geschopt. Het politieke bloed dat daar is vergoten, lekt door naar de regio.

lees verder »

Plakoorlog van SP is onfatsoenlijk, onvolwassen en ondemocratisch

door Leo Mudde op 24 maart 2016

Onfatsoenlijk en onvolwassen. Andere woorden zijn er niet voor de doelbewuste actie van de SP Gouda om met eigen posters over de verkiezingsaffiches van de PvdA heen te plakken. Er is genoeg ruimte op die borden, zoiets doe je niet. Het is een kwestie van fatsoen.

lees verder »

De boekenkast van de burgemeester

door Leo Mudde op 6 februari 2016

Het is zo ongeveer de meest ondankbare klus voor een journalist: de dag na de voordracht een nieuwe burgemeester interviewen. De beste man of vrouw praat per definitie met meel in de mond, want elk woord wordt op een goudschaaltje gewogen. Bovendien, wat wéét hij nou eenmaal van zijn nieuwe gemeente?

lees verder »