Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Wij staan achter het basisonderwijs!

door Redactie op 27 juni 2017

Beste kanjers van het basisonderwijs, vandaag is jullie actiedag. Een dag waarop jullie opkomen voor een eerlijk salaris en minder werkdruk. Wij staan van harte achter jullie.

lees verder »

Raadslid worden, iets voor jou?

door Redactie op 17 juni 2017

In maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ben je ouder dan 18, woon je in de gemeente Krimpenerwaard en lijkt het je wel iets om politiek actief te worden? Dan is de gratis cursus ‘Hoe word ik politiek actief en wat houdt het in?’ misschien iets voor jou!

lees verder »

Rozen voor vrijwilligers en mantelzorgers

door Redactie op 11 juni 2017

Natuurlijk was de PvdA weer aanwezig op de jaarlijkse braderie in Ouderkerk aan den IJssel. We zetten daar de Ouderkerkse vrijwilligers en mantelzorgers in het zonnetje.

lees verder »

Rechter: Krimpenerwaard mocht proefboring naar aardgas weigeren

door Redactie op 3 mei 2017

De gemeente Krimpenerwaard heeft geen fout gemaakt bij het weigeren van een vergunning voor een proefboring naar aardgas. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. De PvdA is blij met deze duidelijke uitspraak.

lees verder »

‘Zorgvuldig omgaan met het donker’

door Redactie op 3 april 2017

De PvdA wil dat de gemeente Krimpenerwaard zorgvuldig omgaat met ‘donkerte’.  Nachtelijk kunstlicht is schadelijk voor planten en dieren en is vaak een onnodige belasting van het milieu.

lees verder »

PvdA stelt vragen over problemen bij Woningstichting Gouderak

door Redactie op 22 maart 2017

(Update) Woningstichting Gouderak (WSG) is onder verscherpt toezicht gesteld door de Autoriteit woningcorporaties (Aw). De Autoriteit ziet tekortkomingen in de governance en risico’s vanuit het zorgvastgoed dat de stichting bezit. De PvdA heeft vragen gesteld aan het college van B en W.

lees verder »

Voedselbanken Nederland royeert Krimpenerwaard

door Redactie op 21 maart 2017

De Voedselbank Krimpenerwaard is door de koepelorganisatie Voedselbanken Nederland geroyeerd omdat ze niet voldoet aan de voorwaarden die voor het lidmaatschap gelden.

lees verder »

Woensdag verkiezingsdag!

door Redactie op 14 maart 2017

Woensdag 15 maart gaat Nederland naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Blijf niet thuis, maar maak gebruik van je democratische recht om je stem echt mee te laten tellen. Het gaat om onze toekomst!

lees verder »

Even voorstellen: kandidaat nr 5, Gijs van Dijk

door Redactie op 13 maart 2017

Woensdag gaan we naar de stembus om de nieuwe Tweede Kamer te kiezen. De afgelopen weken stelden we een aantal van onze kandidaten aan je voor. Vandaag de nummer 5 van de lijst, Gijs van Dijk.

lees verder »

PvdA op verkiezingsmarkt: ‘Ga stemmen!’

door Redactie op 12 maart 2017

Op de verkiezingsmarkt in het centrum van Gouda hebben PvdA’ers uit Gouda en Krimpenerwaard zaterdag mensen opgeroepen, woensdag 15 maart toch vooral naar de stembus te gaan. Daarbij deelden we uiteraard de van ons bekende rode rozen uit.

lees verder »

Gemeenten willen betalen voor behoud veerpont Gouderak-Moordrecht

door Redactie op 10 maart 2017

Het college van B en W van de gemeente Zuidplas heeft een voorstel naar de gemeenteraad gestuurd om de veerpont tussen Gouderak en Moordrecht te behouden. Als de raad akkoord gaat blijft het veer de komende vijf jaar in de vaart. De tarieven zullen iets omhoog gaan.

lees verder »

En de kerktorens dan…?

door Redactie op 8 maart 2017

De gemeenteraad is akkoord gegaan met de verkoop van 31 van de in totaal 131 panden die de gemeente Krimpenerwaard in bezit heeft. Opvallend afwezig in de discussie: de kerktorens. PvdA-raadslid Cees van der Graaf wilde weten waarom deze buiten beschouwing zijn gelaten in de inventarisatie van het gemeentelijk antwoord.

lees verder »

Even voorstellen: kandidaat nr 15, Richard Moti

door Redactie op 8 maart 2017

Nog een paar dagen, dan gaan we naar de stembus om de nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Tot die tijd stellen we hier een paar van onze kandidaten voor. Vandaag de nummer 15 van de lijst, Richard Moti.

lees verder »

Khadija Arib op Internationale Vrouwendag in Gouda

door Redactie op 4 maart 2017

Khadija Arib, de voorzitter van de Tweede Kamer en de nummer 2 op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart, komt naar Gouda. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, spreekt zij in de Speelwinkel aan de Raam in Gouda.

lees verder »

Even voorstellen: kandidaat nr 26, Reshma Roopram

door Redactie op 3 maart 2017

Nog een paar weken, dan gaan we naar de stembus om de nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Tot die tijd stellen we hier een paar van onze kandidaten voor. Vandaag de nummer 26 van de lijst, Reshma Roopram.

lees verder »

Film van het koninklijk streekbezoek

door Redactie op 1 maart 2017

Voor de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel maakten de filmmakers van Eyecatcher een bijna vijf minuten durende film van het streekbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan dit gebied. Een fraaie impressie die wij graag via onze site delen.

lees verder »

PvdA’ers helpen vrijwilligers dijk in Lekkerkerk schoonmaken

door Redactie op 27 februari 2017

De PvdA-raadsleden Marije Willems en Gerjo Goudriaan steken zaterdag 11 maart, tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet, de handen uit de mouwen in Lekkerkerk. Samen met plaatselijke vrijwilligers doen ze dan mee aan de jaarlijkse schoonmaakactie aan de Opperduit.

lees verder »

Even voorstellen: kandidaat nr 8, Kirsten van den Hul

door Redactie op 24 februari 2017

Nog een paar weken, dan gaan we naar de stembus om de nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Tot die tijd stellen we hier een paar van onze kandidaten voor. Vandaag de nummer 8 van de lijst, Kirsten van den Hul.

lees verder »

Het Nederland waar wij voor opkomen

door Redactie op 2 februari 2017

Wie gisteren bij #Hollandagainsthate was op het Malieveld, voelde het. Dat het tijd is om op te staan. Want onze vrijheid, onze rechtstaat, onze verzorgingsstaat. Ze zijn er voor ons allemaal. Dat is het Nederland waar wij voor opkomen. Het land waar wij bij mij begint. En bij jou.

lees verder »

Cazemier: ‘Nog geen concreet besluit kunstcollectie Van der Kop’

door Redactie op 1 februari 2017

Er is nog geen concreet besluit genomen over de kunstcollectie van de Schoonhovense gebroeders Van der Kop. Dat antwoordde burgemeester Roel Cazemier dinsdagavond tijdens de raadsvergadering op vragen van PvdA-raadslid Marije Willems. Haar partij was ter ore gekomen dat het college van plan zou zijn de kerncollectie te verkopen.

lees verder »