21 februari 2015

Boere: ‘Ozb-verhoging doet pijn in de portemonnee’

“Dit doet pijn in de portemonnee”, zo moest wethouder Ria Boere donderdagavond toegeven op een door de gemeente Krimpenerwaard belegde informatiebijeenkomst over de belastingtarieven in de nieuwe gemeente.

Aanleiding was de ophef die in Schoonhoven is ontstaan over de verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) voor de inwoners van de Zilverstad met 35,4 procent.

De bijeenkomst in de Willem de Zwijgerschool trok een paar honderd boze Schoonhovenaren. Het hoofd Financiën van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard, Reinier van Eijsden,  probeerde de kou uit de lucht te halen met een reeks diagrammen waaruit bleek dat Schoonhovenaren de afgelopen jaren duidelijk minder betaalden aan ozb dan de andere gemeenten.

De aanwezigen waren nauwelijks onder de indruk en Boere beaamde dat dit pijn doet in de portemonnee. Ze zegde toe haar best te doen om de rioolrechten in plaats van in 2017 al in 2016 te harmoniseren, wat de pijn mogelijk enigszins verzacht voor de Schoonhovenaren. Op veel bijval kon dit niet rekenen.

Naar aanleiding van een vraag uit het publiek over deze ‘misser’, werd toegegeven dat er op het communicatieve vlak nog winst te behalen valt. Dergelijke bijeenkomsten worden in de toekomst niet uitgesloten, maar dan wel in een eerder stadium.

(Bron: RTV Krimpenerwaard, 20 februari 2015)

Bijeenkomst ozb: kou nog niet uit de lucht (Het Kontakt Oost, 24 februari 2015) 
‘Dit doet pijn in de portemonnee’
(AD Gouda, 20 februari 2015)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Boere gaat ozb-verhoging toch uitleggen in Schoonhoven (11 februari 2015)
Ophef ozb-tarieven: college komt oppositie tegemoet (4 februari 2015)
OZB-verhoging Schoonhoven houdt gemoederen bezig (28 januari 2015)

Waar ben je naar op zoek?