Door Redactie op 7 maart 2015

Toekomst Koudasfalt-terrein gaat ook Krimpenerwaard aan

De toekomst van het Koudasfalt-terrein in Stolwijkersluis, gemeente Gouda, gaat ook de gemeente Krimpenerwaard aan. De PvdA vraagt het college van B en W om aan te sluiten bij het overleg dat op dit moment in Gouda wordt gevoerd over de invulling van het terrein.

Gerjo Goudriaan en Bas Noorlander

Gerjo Goudriaan en Bas Noorlander

Het doel moet zijn dat op z’n minst het gebied niet opnieuw met een zware industriële bestemming wordt ingevuld. PvdA-raadslid Gerjo Goudriaan en commissielid Bas Noorlander vragen het college ook ‘elke andere steun vanuit de Krimpenerwaard te overwegen’ om het terrein te helpen verwerven.

Een jaar geleden beëindigde moederbedrijf KSW de activiteiten van Koudasfalt in Stolwijkersluis. Hierdoor kwam een groot terrein beschikbaar, op Gouds grondgebied maar grenzend aan de polder Veerstalblok in de Krimpenerwaard. Het college van Gouda wil het terrein verwerven maar ziet geen kans om voldoende middelen bij elkaar te brengen. Ook de provincie Zuid-Holland staat niet afwijzend tegenover een nieuwe ontwikkeling. Er lijkt in Gouda echter geen politieke meerderheid te zijn om het terrein aan te kopen.

20150307Koudasfalt1 545

Het Koudasfalt-terrein ligt op de grens van Gouda en de Krimpenerwaard.

De PvdA vreest dat als er nu niets gebeurt, er weer zware industrie komt die de leefbaarheid van dit deel van de Krimpenerwaard negatief gaat beïnvloeden. Nú ligt er volgens Gerjo Goudriaan een unieke kans voor om de kwaliteit van het gebied en de Krimpenerwaard te verbeteren. De locatie Koudasfalt kan een belangrijke schakel worden in de overgang van het stedelijk gebied naar de Krimpenerwaard en is daarmee belangrijk voor de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van de gemeente Krimpenerwaard.

20150307Koudasfalt2 545

Zicht vanaf Gouda.

De locatie is een belangrijke schakel in de overgang van stad naar buitengebied.

De locatie is een belangrijke schakel in de overgang van stad naar buitengebied. (foto: Google Earth)

Vragen PvdA over Koudasfalt

Lees ook:
‘Koop Koudasfalt kans’ (AD Gouda, 10 maart 2015)
PvdA: ‘Schuif aan bij overleg over Koudasfalt-terrein’ (Dichtbij.nl, 10 maart 2015)
Toekomst Koudasfalt-terrein gaat ook Krimpenerwaard aan! (Vlistam.nl, 10 maart 2015)
PvdA: ‘Praat mee over Koudasfalt-terrein’ (Het Kontakt West, 10 maart 2015)
Alsnog poging Koudasfalt (AD Gouda, 4 maart 2015)
Gouda ziet af van aankoop industrieterrein Koudasfalt (AD Gouda, 3 maart 2015)
Koudasfalt is een buitenkans (Goudse Post, 25 februari 2015)
De Lange Arm blijft (AD Gouda, 19 februari 2015)
Koudasfalt ineens weg (AD Gouda, 21 februari 2014)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie