Door Redactie op 1 april 2015

College wil niet meewerken aan nieuwe bestemming Koudasfalt

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard willen niet meewerken aan een andere bestemming van het industrieterrein Koudasfalt bij Stolwijkersluis. Het college ‘respecteert’ de huidige industriebestemming. Dat antwoorden B en W op vragen van de PvdA.

Het college verwijst wel naar de ruim tien jaar geleden opgestelde structuurvisie waarin de ambitie was neergelegd om van de locatie in te vullen met ‘woningbouw, horeca en overige stedelijke voorzieningen; een stedelijke oever met openbare ruimten aan het water, lig- en aanlegplaatsen en een langzaamverkeersverbinding naar de binnenstad’. Het college wil deze visie graag nog eens bij de gemeente Gouda onder de aandacht brengen.

Opvallend is dat B en W de locatie Koudasfalt in verband brengen met het bedrijventerrein Veerstalblok; zij wijzen Gouda op het convenant uit 1994, waarin Gouda en de toenmalige gemeente Ouderkerk de intentie uitspraken dat ter compensatie van Ouderkerks grondgebied (nodig voor de aanleg van de Zuidwestelijke Randweg), Gouda zou meewerken aan de aanleg van een bedrijventerrein in de polder Veerstalblok. Over dit terrein is in de Ouderkerkse gemeentepolitiek jarenlang strijd gevoerd maar sinds eind 2013 is het van de provinciale plankaarten verdwenen.

Het Krimpenerwaardse college wil niet actief meewerken aan initiatieven om het Koudasfaltterrein aan te kopen om daar een nieuwe bestemming aan te geven. ‘Wij zijn niet van plan meer te doen dan het collegiaal overleg met Gouda. Het is primair de taak van de gemeente Gouda om dit project te initiëren.’

PvdA-vragen Koudasfalt inclusief reactie college

Lees ook:
‘Aankoop Koudasfalt in belang van buren’ (AD Gouda, 8 april 2015)
Koudasfalt financieel haalbaar (AD Gouda, 1 april 2015)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Vragen in Provinciale Staten over Koudasfalt-terrein Stolwijkersluis (14 maart 2015)
Toekomst Koudasfalt-terrein gaat ook Krimpenerwaard aan (7 maart 2015)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie

Waar ben je naar op zoek?