Door Redactie op 8 april 2015

PvdA blij met steun voor verlagen vergoeding Raad van Toezicht

De PvdA is blij met de brede steun in de gemeenteraad van Krimpenerwaard voor onze oproep om de vergoeding van de Raad van Toezicht voor het openbaar onderwijs te verlagen. Het geld dat daarbij vrijkomt, moet worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs te vergroten.

Alle fracties in de gemeenteraad van Krimpenerwaard stemden gisteren in met dit voorstel van de PvdA.
Eerder dit jaar stuurde de Stichting Onderwijs Primair (externelink16), verantwoordelijk voor het openbaar onderwijs in de gemeente, de begroting voor 2015 (externelink16) naar de gemeenteraad. Hierin is een bedrag opgenomen van 35.000 euro aan vergoedingen voor de Raad van Toezicht. Volgens ons is dit uitzonderlijk hoog en moet dit naar beneden worden bijgesteld. Daarom wilden wij dat de officiële reactie van de gemeente op die begroting zou worden aangepast en dat daarin wordt opgenomen dat die vergoeding moet worden bijgesteld naar gangbare maatstaven (zie bijvoorbeeld: Bezoldiging interne toezichthouders op vrijwilligersniveau externelink16). Die oproep kon op bijval van de gehele gemeenteraad rekenen.

marijew200Raadslid Marije Willems (rechts) was blij met deze steun: ‘Het gaat hier om openbaar onderwijs, dat wordt betaald van belastinggeld. Het past dan niet om dergelijke bedragen neer te leggen voor vergoedingen van de Raad van Toezicht. Dat geld kan veel beter worden gestopt in het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Want dat laatste is enorm belangrijk. Ik ben verheugd dat de hele gemeenteraad van Krimpenerwaard er ook zo over denkt.’

Oorspronkelijk voorstel zienswijze Begroting Stichting Onderwijs Primair

Amendement PvdA

Lees ook:
Gemeenteraad vindt vergoeding raad van toezicht te hoog (VOS/ABB, 23 april 2015)
(externelink16)
Vergoeding van 35.000 euro te hoog (AD Gouda, 22 april 2015) 
PvdA blij met steun voor verlagen vergoeding Raad van Toezicht Openbaar Onderwijs (IJssel- en Lekstreek 9 april 2015)
Oproep aan onderwijsstichting om vergoeding te verlagen (Het Kontakt, 9 april 2015)
Steun voor oproep lagere vergoeding (AD Rotterdam Oost, 9 april 2015)

(Boven: openbare basisschool De Vlieger in Schoonhoven. Foto Google StreetView)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie