Door Redactie op 17 juni 2015

Gemeente Krimpenerwaard schrikt van lagere uitkering

De gemeente Krimpenerwaard krijgt een fors lagere bijdrage vanuit het gemeentefonds dan verwacht. Wethouder Ria Boere wordt hier niet vrolijk van.

“We zullen extra moeten snijden om het tekort weg te werken. We krijgen 1,4 miljoen euro minder dan begroot,waardoor het tekort in 2015 oploopt van 4,4 tot ongeveer 5,8 miljoen euro. Ook de komende jaren ziet het er bepaald niet rooskleurig uit en zullen we nog nadrukkelijker moeten zoeken naar besparingen. Daar word ik niet vrolijk van”, stelt wethouder Ria Boere, die eerder nog liet weten dat de gemeente Krimpenerwaard ‘financieel gezond’ is.

Meicirculaire
De bijdragen van het gemeentefonds zijn bekendgemaakt in de meicirculaire, die naar alle gemeenten is verzonden. Het ambtelijk apparaat heeft inmiddels de cijfers doorgerekend. De hoogte van deze rijksuitkering heeft vooral te maken met inwonertal en oppervlakte van de gemeente.

De budgetten zijn bestemd voor taken die de gemeenten moeten uitvoeren. Met name het sociaal domein met betrekking tot de jeugdzorg slokt een groot bedrag op.

Lagere uitkering gemeentefonds (Het Kontakt Oost, 23 juni 2015)
Wethouder Ria Boere blijft kalm over tekort (Dichtbij.nl, 23 juni 2015)

(Bron: Het Kontakt, 17 juni 2015

‘Gemeente Krimpenerwaard is financieel gezond’ (10 juni 2015)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie

Waar ben je naar op zoek?