Door Redactie op 3 augustus 2015

Fusie lokale omroepen verloopt zeer moeizaam

De samensmelting van de vier lokale omroepen in de gemeente Krimpenerwaard verloopt minder voorspoedig dan gehoopt. Dat staat vandaag in de Goudse editie van het AD.

De krant citeert uit een brief aan de lokale politiek van Gert van den Berg, voorzitter van Vlistam Radio. De fusie zou ‘stroperig’ verlopen en bij de nieuwe omroep RTV Krimpenerwaard is niet duidelijk wie wat doet. Ook zijn er volgens de krant twijfels over de financiën en is er nog altijd sprake van een ‘wij-zij gevoel’ waardoor het ‘niet altijd even prettig werken is’.

Bij de fusie van de lokale omroepen in Krimpenerwaard – nodig omdat de gemeente maar één lokale omroep ondersteunt – sloot Vlistam pas op het laatste moment aan, na bemiddeling door oud-burgemeester Hans Oosters van Bergambacht en Ouderkerk.

Volgens Van den Berg is de fusieomroep weliswaar ‘op de goede weg’, maar ‘het blijkt soms wel een lastige weg te zijn waar we niet altijd met plezier overheen rijden’.

Update:
PvdA-fractievoorzitter Rob Geleijnse rekent erop dat de beide omroepen elkaar weten te vinden: ‘Het samenvoegen van vier omroepen gaat logischerwijs met hobbels. Maar het is in het belang van de inwoners van Krimpenerwaard, de omroepen zelf en de vele vrijwilligers dat er een stevige  RTV Krimpenerwaard komt te staan. Ik ga er dan ook vanuit dat iedereen de rust bewaart en blijft werken aan een vruchtbare samenwerking. Dat is overigens ook de sfeer die ik afgelopen zaterdag proefde toen ik te gast was in het radioprogramma De Waard op de Kaart.’

Fusie lokale omroepen verloopt zeer moeizaam (AD Gouda, 3 augustus 2015)

Lees ook:
Geleijnse: ‘Vertrouwen in goede afloop omroepenfusie (Dichtbij.nl, 4 augustus 2015)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
PvdA blij met akkoord lokale omroep (30 april 2015)
Oud-burgemeester Hans Oosters gaat bemiddelen in omroepvete (15 april 2015)
College kiest voor RTV Krimpenerwaard als lokale omroep (25 maart 2015)
Lokale omroep voor hele Krimpenerwaard krijgt vorm (12 oktober 2014)
‘Fusie lokale omroepen’ (PvdA Ouderkerk, 8 augustus 2013)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie