Door Redactie op 21 oktober 2015

‘Inburgering’ bij gemaal voor nieuwe inwoners Krimpenerwaard

Burgemeester Tjerk Bruinsma ontving van voorzitter Klaas Dogterom als eerste een uitnodiging voor een rondleiding in gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht. Dit jaar bestaat het gemaal 25 jaar. Als cadeau aan de gemeenschap biedt het nieuwe inwoners een rondleiding aan.

De medewerkers van het gemaal hopen dat de nieuwe inwoners daarmee ook op het gebied van de waterhuishouding in dit lage polderland ingeburgerd raken.

dogterombruinsma

Voorzitter Klaas Dogterom (links) van Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht en burgemeester Tjerk Bruinsma.

Burgemeester Bruinsma toonde zich zeer ingenomen met dit initiatief. ‘Ik heb het gemaal al enkele keren bezocht. Een bezoek zal nieuwe inwoners doen beseffen dat zij in een heel bijzonder gebied zijn komen wonen. Dat inzicht zal zeker ook bijdragen aan hun betrokkenheid bij alle maatregelen die nodig zijn om in dit gebied het hoofd boven water te houden.’

Hij memoreerde zelf alleen een afvalkalender te hebben ontvangen toen hij zich een paar maanden geleden als nieuwe bewoner liet inschrijven. ‘Gelukkig heeft de Krimpenerwaard nog heel wat meer te bieden. De gemeente zal nieuwe inwoners in een welkomstpakket voortaan daarop wijzen. Uiteraard zal de uitnodiging van het gemaal daarvan onderdeel zijn.’

De rondleidingen zijn op zaterdag 24 oktober en 21 november om 14.00 uur. Aanmelden kan via e-mail [email protected] of telefonisch 06–13749168.

hogeboezem545

Website gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie