Door Redactie op 12 januari 2016

Gemeente blijft met Concordia in gesprek over cultureel aanbod

De gemeente Krimpenerwaard blijft in gesprek met Cultureel Centrum Concordia in Haastrecht over de mogelijkheden om een breed en betaalbaar cultureel aanbod mogelijk te houden. Dat heeft wethouder Lavinja Sleeuwenhoek geantwoord op vragen van de PvdA.

PvdA-raadslid Marije Willems had het onderwerp in de commissie aan de orde gesteld naar aanleiding van een een artikel in het AD, waarin Concordia stelt dat de gemeente dit jaar de subsidie met 7.500 euro heeft verlaagd naar 25.000. ‘Een fooi’, volgens Concordia.

Marije Willems wil garanties dat een breed en betaalbaar cultureel aanbod mogelijk blijft. Voor de PvdA is continuering van het bestaande brede voorzieningenaanbod, en een laagdrempelig cultuur aanbod van belang. Beide kunnen door een verlaging van subsidie in het gedrang komen.

Volgens de wethouder kan de verlaging van de subsidie voor Concordia geen verrassing zijn geweest; dit was een jaar geleden al bekend.

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie

Waar ben je naar op zoek?