Door Redactie op 12 juli 2016

Subsidieplafond stijgt mee met inflatie

Het college gaat op aandringen van de PvdA het subsidieplafond voor de Krimpenerwaard indexeren: de inflatie wordt toegepast op het subsidieplafond. Dat wil overigens nog niet zeggen dat individuele stichtingen en verenigingen kunnen rekenen op meer subsidie.

Het subsidieplafond is het totaal aan subsidies dat de gemeente Krimpenerwaard besteedt. Daarbinnen kan het college zelf bepalen wie welke subsidiebedragen ontvangt.

Fractievoorzitter Rob Geleijnse is blij met de toezegging, maar tegelijkertijd op zijn hoede: ‘Het is mooi dat het totaalbedrag aan subsidies met de inflatie meestijgt. Dat betekent dat ons verenigingsleven er niet op achteruit hoeft te gaan. Maar het college kan zelf op basis van de geldende regels wel besluiten bepaalde verenigingen en stichtingen meer of minder subsidie te geven. We zullen scherp in de gaten moeten houden wat dit gaat betekenen voor het verenigingsleven.’

Voor de PvdA is het belangrijk dat verenigingen en stichtingen voldoende geld blijven houden om hun goede werk voort te zetten. In ons verkiezingsprogramma waren we daar duidelijk over: ‘Wij bezuinigen niet op bibliotheken, ouderensociëteiten en zwembaden.’

Samenvatting raadsvergadering (publicatie gemeente Krimpenerwaard in Het Kontakt van 12 juli 2016)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie