Door Redactie op 21 juli 2016

Krimpenerwaard moet toeristische ambities bijstellen

De gemeente Krimpenerwaard gooit alles in de strijd om meer toeristen naar het Groene Hart en met name het poldergebied te trekken, maar zal toch de lokale ambities enigszins terug moeten schroeven. Het Rijk honoreert de speerpunten uit het jaarplan maar ten dele.

Voor de aanvragen voor cofinanciering wil de overheid ‘slechts’ 2 miljoen euro uittrekken, terwijl de gemeenten en uitvoerende instanties hoopten op een bijdrage van 6 miljoen euro.

Wethouder Dilia Blok vindt dat ‘wat teleurstellend’. “Het gaat bijvoorbeeld om ontsluiting van het recreatieve gebied met meer fietspaden. We zullen keuzes moeten maken. Dat geldt ook voor de andere gemeenten. Voor de uitvoering van het programma Recreatie Groene Hart Zuid-Holland zullen andere partners voor cofinanciering moeten worden aangetrokken. Intussen zal het concept, dat voor 1 september gereed moet zijn, tegen het licht worden gehouden. Het doel om de komende vijf jaar 1,5 miljoen extra toeristen te ontvangen, blijft bestaan.”

Los van deze uitgaven hoopt de wethouder het Loetbos beter zichtbaar te maken voor recreanten. Zij ziet het bos als het startpunt voor bezoekers van de Krimpenerwaard. “Het gaat niet alleen om verwijzingsborden of billboards, maar ook om plekken om te verblijven. Die moet je aantrekkelijk maken en afstemmen met belanghebbenden. Dat is de kern van het actieplan gebiedspromotie.”

(Bron: Het Kontakt, 20 juli 2016)

fietsenkrwrd545

De gemeente wil de Krimpenerwaard nog beter ontsluiten met fietspaden.

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie