Door Redactie op 31 augustus 2016

B&W: Geen huisvesting statushouders in Zilvervakschool

Het college van B&W, ROC Zadkine en eigenaar/investeerder van de Zilvervakschool zien af van de huisvesting van 50 statushouders in de hoogbouw van de Zilvervakschool aan de Mr. Kesperstraat in Schoonhoven.

De balans tussen voor- en nadelen slaat volgens het college door naar een ‘nee’. Doorslaggevend is de mogelijke impact van tijdelijke huisvesting van statushouders op de Zilvervakschool. ROC Zadkine en eigenaar/investeerder gaan door met uitwerking van hun plan voor een studentencampus bij de Zilvervakschool.

De gemeente Krimpenerwaard is dit jaar verplicht om 138 statushouders woonruimte aan te bieden en wil voorkomen dat er daarbij onnodig druk op de sociale woningmarkt in de gemeente zou kunnen ontstaan. Daarom is gezocht naar een locatie waar statushouders tijdelijk zouden kunnen wonen, namelijk de beoogde studentencampus. Nu de locatie Zilvervakschool volgens het college geen optie meer is voor huisvesting van statushouders, zal het werk maken van versnelde extra nieuwbouw van sociale huurwoningen. Dit moet de doorstroom op de woningmarkt verbeteren.

Eigenaar en investeerders vinden het jammer dat huisvesting van statushouders in de Zilvervakschool nu van de baan is. Vanuit sociaal oogpunt hadden zij graag op deze manier hun bijdrage willen leveren. ROC Zadkine en de eigenaar/investeerder van de Zilvervakschool hebben besloten om door te gaan met de ontwikkeling van de studentencampus bij de Zilvervakschool.

Burgemeester Roel Cazemier: ‘Schoonhoven als dé Nederlandse zilverstad en de Zilvervakschool zijn van oudsher onlosmakelijk met elkaar verbonden. Uiteraard zullen wij ons inzetten om van de ontwikkeling van een studentencampus een succes te maken.’

(Bron: Nieuwsbericht gemeente Krimpenerwaard, 31 augustus 2016)

PvdA-fractievoorzitter Rob Geleijnse reageerde op Twitter op het besluit van het college:
tweetsrobghuisv

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Raad laat onderzoek doen naar huisvesting statushouders en vluchtelingen (1 juni 2016)
‘Besluitvorming over opvang vluchtelingen duur te lang’ (19 mei 2016)
Gemeenteraad wil wél kleinschalige opvang van vluchtelingen (2 maart 2016)
Burgemeester vraagt om aandacht voor vluchtelingen (22 december 2015)
Raad stemt in met voorstel opvang vluchtelingen (7 oktober 2015)
College kiest voor kleinschalige opvang vluchtelingen (2 oktober 2015)
Raad wil extra bijdrage leveren voor vluchtelingen (18 september 2015)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie