13 december 2014, om 16:00 | Springer BOVEN, Opweg 2a, Schoonhoven

Mini-symposium en boekpresentatie ‘Geschiedenis van het bestuur van Schoonhoven’

Burgemeester André Bonthuis van Schoonhoven presenteert namens het gemeentebestuur het boek ‘Het Leven in Schoonhoven. De geschiedenis van het bestuur van de stad’ tijdens een ‘mini-symposium’ over ‘De geschiedenis van het bestuur van Schoonhoven’.

Het mini-symposium wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Schoonhoven. Sprekers zijn dr Hildo van Engen (‘De bestuurlijke geschiedenis van Schoonhoven. Geen schraal terrein’), René Kappers (‘Van Beaumont tot Bonthuis. Drie rode draden in de geschiedenis van het bestuur van de stad’), Bart Ibelings (‘Schoonhovens finest hour’) en Hans Fokker (‘Gas en een luchtje. Kantelend bestuur’).
De toegang is gratis.

Over het boek:
Op verzoek van burgemeester Bonthuis gingen historisch onderzoeker René Kappers en uitgever Piet Niestadt met een grote groep auteurs en redactie-medewerkers aan de slag om zevenhonderd jaar bestuurlijke geschiedenis van Schoonhoven op schrift te stellen, nu Schoonhoven per 1 januari ophoudt te bestaan als zelfstandige gemeente.
De auteurs hebben ruim een jaar aan het boek van ruim 300 pagina’s gewerkt. Het resultaat is een verscheidenheid aan artikelen over het vroegste ontstaan van de stad en haar bestuur omstreeks 1280 tot de afsluiting van het zelfstandig bestuur van de gemeente Schoonhoven op 31 december 2014.

Dankzij een bijdrage van de gemeente kunnen alle inwoners van Schoonhoven deze eenmalige uitgave tot 15 januari kopen voor de prijs van 6,95 euro. Na 15 januari geldt de normale verkoopprijs van 29,95 euro. Het boek is vanaf vrijdagavond 12 december, 18.30 uur te koop bij Bruna, De Gruijter en Plus Rechtuyt in Schoonhoven.

(Bron: Dichtbij.nl)