9 maart 2015, om 22:00 | Café Résistance, Vrouwesteeg, Gouda (ingang via de tuin van het Verzetsmuseum aan de Turfmarkt)

Politiek Café: Jeugdwet in de praktijk

De PvdA Gouda organiseert een Politiek Café over de veranderingen in de jeugdzorg. Gast is Tweede Kamerlid Loes Ypma.

Hoe gaat het na alle veranderingen in de jeugdzorg per 1 januari 2015, wat zijn de knelpunten waar gemeenten tegenaan lopen, waarom zijn al die veranderingen nodig? En houden we nog genoeg geld hiervoor, nu blijkt dat gemeenten minder geld van het Rijk krijgen? Wat is de rol van het onderwijs? En hoe gaat het met passend onderwijs?

loesypma200

Loes Ypma

Deze vragen en nog veel meer komen aan de orde op de themabijeenkomst. Tweede Kamerlid Loes Ypma verzorgt de inleiding. Daarna zal vanuit het onderwijs directeur/bestuurder Ger Schenk zijn visie geven en de plaatselijke situatie belichten. Vanuit cliëntenperspectief zal Swanet Woldhuis, algemeen directeur Balans, vereniging voor ouders en kinderen met ontwikkelingsstoornissen, haar ervaringen delen. Natuurlijk is er ruimte voor uw inbreng en om uw ervaringen en visie te delen.

Ben je betrokken, heb je vragen, wil je meer weten, je ervaringen delen of je visie geven, kom dan meepraten. Het onderwerp is belangrijk genoeg. Onze kinderen hebben de toekomst en moeten alle kansen krijgen. Dat vinden wij als PvdA. En dat vind jij toch ook?

Het programma begint om 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Waar vind ik de Vrouwesteeg?