Door Redactie op 22 maart 2016

Auto te gast op winkelplein Lekkerkerk

Het dorpshart van Lekkerkerk ondergaat een ware metamorfose. Met het openstellen van het Raadhuisplein voor het verkeer zijn de eerste contouren zichtbaar van het nieuwe centrum waarin de auto te gast is. Gisteren is het eerste winkelpleinbord onthuld.

De nieuwe bestrating op het Raadhuisplein is zo aangebracht dat er een gedeeld ruimtegebruik ontstaat voor fietsers, voetgangers en auto’s. Het winkelplein is voor alle weggebruikers toegankelijk. Zo kunnen voetgangers en fietsers gemakkelijk gebruik maken van de weg. Dit principe geldt straks tussen de Talmastraat en de Koninginneweg. Om het gebied aan te geven waar het gedeeld ruimtegebruik geldt, worden in het centrum vier winkelpleinborden geplaatst.

15 en 16 april besteden de winkeliers aandacht aan het nieuwe winkelplein met allerlei openingsactiviteiten.

De komende periode voert de aannemer op het Raadhuisplein nog enkele afrondende werkzaamheden uit. Daarnaast is ook gestart met de bestratingswerkzaamheden voor het gemeentekantoor. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden of het inschrijven voor de digitale nieuwsbrief op www.krimpenerwaard.nl.

(Bron: persbericht gemeente Krimpenerwaard, 22 maart 2016)

Lees ook:
Ondernemers: blij met nieuw plein (IJssel en Lekstreek, 23 maart 2016)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie