Door Redactie op 11 november 2015

Extraatje van 60 euro voor arm kind

Ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar en met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm krijgen van de gemeente Krimpenerwaard dit jaar een eenmalige verstrekking van 60 euro per kind. Dat hebben B en W besloten.

Jetta Klijnsma

Jetta Klijnsma

Van PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) hebben gemeenten in 2015  extra middelen gekregen om hun armoedebeleid te intensiveren, de zogenoemde ‘Klijnsmagelden’. Krimpenerwaard zet hiervan een deel in voor de bestrijding van kinderarmoede. Het college gaat erop toezien dat het geld ook echt ten behoeve van het kind komt.

Daarnaast zetten B en W extra in op schuldpreventie door workshops aan te bieden aan de vrijwilligersorganisaties, welzijnsstichtingen en de kerken in de Krimpenerwaard, gericht op het vroeg signaleren van schuldensituaties.

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie