Door Siem Meij op 30 december 2013

‘Fietsenrekken terug bij Sola Gratia’

(Update) De fietsenrekken bij Sola Gratia moeten worden herplaatst. Dat vindt de PvdA in Schoonhoven. De rekken verdwenen tijdens de herbouw van het wooncomplex. Nu staan de fietsen schots en scheef op het trottoir.

De PvdA heeft het college van B en W gevraagd zich in te zetten voor terugkeer van de fietsenrekken. Volgens de PvdA kan ruimte worden gevonden terzijde van Sola Gratia waar het trottoir erg breed is. Vooral busreizigers maakten veel gebruik van de rekken.

De PvdA wil ook van het college weten of de biomassa die in Schoonhoven beschikbaar komt bij onderhoud van van plantsoenen en grasmaaien weer nuttig wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor opwekking van energie. Er zijn gemeenten waar biomassa een belangrijke energiebron is, bijvoorbeeld voor de gemeenschappelijke verwarming van huizen. Schoonhoven is te klein om dit zelf ter hand te nemen, maar de beschikbaar gekomen biomassa kan misschien elders nuttig gebruikt worden als dit al niet gebeurt.

Ten slotte wil de PvdA weten of de gemeente per 1 januari 2014 handhavend gaat optreden bij overtreding van het verbod tot verkoop van alcohol aan jongeren beneden de 18 jaar. De PvdA wijst erop dat alcoholmisbruik onder jongeren de oorzaak is van hersenschade. Ieder moment dat dit misbruik wordt tegengegaan is dus van belang.

Update 15 januari 2014:
Het college heeft op onze vragen geantwoord dat er binnenkort nieuwe fietsenrekken teruggeplaatst worden. De oude rekken zijn volgens het college ‘abusievelijk’ door de aannemer verwijderd en vernietigd. De aannemer heeft zijn excuses aangeboden en terugplaatsing beloofd. Dat gebeurt ‘uiteraard’ in overleg met de gemeente.

‘Fietsenrekken moeten terug’ (AD Gouda, 2 januari 2014)

(Foto: Google Street View)

Waar ben je naar op zoek?