Geslaagde discussieavond in De Tuyter

20 februari 2019

De discussieavond op maandag 18 februari in Krimpen aan den IJssel, over de toekomst van de sociaal democratie, kreeg dankzij de samenwerking van de afdelingen Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Krimpenerwaard een goede opkomst.

De inleiding door PvdA Coryfee en historicus Ruud Koole gaf een goed overzicht van het ontstaan van de democratie in de Lage Landen en de rol van de sociaal democratie van verleden tot heden. Dit gaf een goede basis voor de geanimeerde discussie over de toekomst van de Partij van de Arbeid.

De invloed van de multinationals op de politiek, de gevolgen van de klimaatverandering en de immigratie van buitenlandse arbeiders en vluchtelingen hebben de kiezers in beweging gebracht. Arm en rijk worden uit elkaar gespeeld, wat de sfeer in de samenleving niet verbeterd.

De PvdA zal meer tegendruk moeten geven om het Neo-liberale beleid van de huidige coalitie om te buigen naar een socialer beleid.

De avond werd afgesloten met een voorstelronde door Anneke Heinecke en Gerjo Goudriaan. Beide dames zijn kandidaat namens de PvdA voor de Waterschapsverkiezingen op 20 maart.

Waar ben je naar op zoek?