Door Redactie op 30 april 2015

Gevaarlijke oversteek aangepakt

De provincie Zuid-Holland is deze week begonnen met de reconstructie van de aansluiting van de N207/Zuidwestelijke Randweg op het Middelblok in Gouderak. Er komt een andere, als het goed is minder gevaarlijke oversteeksituatie voor de fietsers.

Er wordt al jaren gesproken over de onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie voor fietsers die, komend vanaf het Veerstalblok of de Gouderaksebrug, het Middelblok willen opdraaien. Vorige week nog stelde zowel PvdA als CDA hierover vragen aan het college van B en W van Krimpenerwaard. Die lijken nu, nu de provincie is begonnen met de reconstructie van de weg, voor een deel achterhaald.

De situatie is in de raad van de voormalige gemeente Ouderkerk uitvoerig aan de orde is geweest – op initiatief van PvdA én CDA. De laatste ontwikkeling dateert van mei 2014, toen de Ouderkerkse wethouder Theo Segers in de commissie vertelde dat de provincie, na een aanvankelijke weigering, toch weer met de gemeente wilde overleggen over aanpassing van de situatie. Uitgangspunt voor dat gesprek zou zijn deze, door de gemeente Ouderkerk gemaakte schets van een alternatief voor de gevaarlijke oversteek voor fietsers. Of de nieuwe situatie straks conform deze schets is, moeten we afwachten.
Volgens de site van de provincie duurt het werk tot en met 5 juni.

De provincie werkt aan een veiliger situatie voor de fietsers.

Lees ook:
Zorgen over Randweg (Het Kontakt West, 5 mei 2015)
Kruising randweg wordt aangepast (AD Gouda, 1 mei 2015)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
CDA stelt de verkeerde vragen (24 april 2015)
Provincie wil toch praten over gevaarlijke oversteek (19 mei 2014)
Vangrail moet gammel hekje vervangen (8 maart 2014)
Ouderkerk naar provincie over aansluiting ZWR op Middelblok (16 januari 2014)
Aanpassing randweg nodig (3 december 2013)
‘Provincie moet werk overdoen’ (29 november 2013)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie