Door Redactie op 16 maart 2016

Kamerlid bij Boomfeestdag op Koudasfaltterrein

Vandaag, woensdag 16 maart, vindt de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag plaats. Op die dag planten 25 leerlingen uit groep 5 van de Casimirschool 50 fruitbomen op GOUDasfalt, in aanwezigheid van Tweede D66-Kamerlid Fatma Koşer Kaya. De bomen vormen samen een mooie boomgaard aan de Gouderaksedijk.

Ze zijn een geschenk van D66 in het kader van het 50-jarig jubileum van die partij.

GOUDasfalt is bezig met de herinrichting van de entree van het voormalige Koudasfaltterrein langs de Gouderaksedijk. De fruitboomgaard vormt een mooie natuurlijke overgang tussen de stad, het terrein en het Veenweidepark. Een plek waar het straks fijn is om even uit te rusten tijdens een fietstochtje of wandeling. Met mooie doorkijkjes op de Lange Arm, de Veerstal en molen ’t Slot en aan de andere kant het uitzicht over de Krimpenerwaard. Met de komst van de Koe en de berkenbomen uit het Pauzelandschap Potterspoort wordt het plaatje volgende maand compleet.

De Goudse D66-fractievoorzitter Thierry van Vugt: “We gaan met Tweede Kamerlid Fatma Koşer Kaya en kinderen van de Casimirschool de handen uit de mouwen steken op het GOUDasfalt terrein. Het terrein moet een nieuwe, groene en recreatieve functie krijgen, waarmee de verbinding tussen Gouda, het water van de Hollandse IJssel en het polderland om onze stad heen wordt versterkt. De stad leeft met groen en bomen. Afgelopen tijd hebben talloze vrijwilligers zich al ingespannen op en rond het Koudasfaltterrein. Ook wij willen onze bijdrage daaraan leveren. Samen maken we de stad zo groener en duurzamer, en het is goed daar ook met scholieren aan te werken.”

D66 Gouda is blij met de steun vanuit de landelijke partij. Van Vugt: “De aanwezigheid van een Kamerlid onderstreept de uniciteit van waar we in Gouda met Goudasfalt mee bezig zijn. De innovatieve samenwerking en verantwoordelijkheid die burgers nemen voor de herinrichting van het gebied en het creëren van publieke waarde is heel bijzonder.”

(Bron: GOUDasfalt)

De PvdA Krimpenerwaard vindt het planten van deze boomgaard aan de rand van de Krimpenerwaard een mooi initiatief. Wij vinden, tot nu toe als enige politieke partij in Krimpenerwaard, dat onze gemeente actief moet meedenken over de invulling van de Koudasfaltlocatie die fraaie verbinding kan worden tussen de groene Krimpenerwaard en de stad Gouda.

Lees ook:
D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya plant 50 bomen op GoudAsfalt terrein (Krant van Gouda, 14 maart 2016)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Zakkenvullen voor GOUDasfalt (26 februari 2016)
Krimpenerwaard moet nú aansluiten bij initiatief GOUDasfalt (12 februari 2016)
Raad Gouda voor aankoop van Koudasfaltterrein (22 januari 2016)
Koudasfalt: burgers zijn aan zet (21 juli 2015)
Krimpenerwaard moet meedenken over toekomst Koudasfaltlocatie (12 mei 2015)
Gouda koopt terrein Koudasfalt (16 april 2015)
College wil niet meewerken aan nieuwe bestemming Koudasfalt (1 april 2015)
Vragen in Provinciale Staten over Koudasfalt-terrein Stolwijkersluis (14 maart 2015)
Toekomst Koudasfalt-terrein gaat ook Krimpenerwaard aan (7 maart 2015)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie