Door Redactie op 21 juli 2015

Koudasfalt: burgers zijn aan zet

Het burgerinitiatief GOUDasfalt krijgt als eerste partij de gelegenheid om de ontwikkeling van de Koudasfaltlocatie in Stolwijkersluis ter hand te nemen. Dat gaat wethouder Daphne Bergman van Gouda adviseren aan haar college van B en W.

Eerder deze maand had GOUDasfalt een bijeenkomst georganiseerd voor potentiële crowdfunders die met hun kennis, kunde of geld een actieve bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van het terrein. Dat resulteerde in een eerste toekomstschets: een mix van culturele, recreatieve, (sociaal-) ondernemende en ambachtelijk activiteiten die een aanvulling vormen op het aanbod van Gouda en de Krimpenerwaard. Een directe oeververbinding, bijvoorbeeld een pontje, tussen de locatie en de Oost/Westhaven in Gouda is een voorwaarde om de historische binnenstad te verbinden met het terrein en de achterliggende Krimpenerwaard waardoor het een schakel wordt tussen deze twee gebieden.

De PvdA Krimpenerwaard kan zich van harte in dit laatste vinden. Wij hebben steeds gezegd dat het beschikbaar komen van de locatie een unieke kans is om Gouda en de Krimpenerwaard met elkaar te verbinden. Wij vinden dat de gemeentebestuurders van Krimpenerwaard of, nu het een burgerinitiatief lijkt te worden, de inwoners van onze gemeente hier ook actief over moeten meedenken. Het aantal Krimpenerwaarders dat nu bij GOUDasfalt is betrokken is vooralsnog minimaal, het is vooral een Goudse aangelegenheid.

Overigens staat of valt de ontwikkeling van de locatie met de besluitvorming in de gemeenteraad van Gouda. Die moet later dit jaar nog instemmen met het aankoopkrediet.

Website GOUDasfalt
GOUDasfalt op Facebook

Lees ook:
‘Met pontje van binnenstad oversteken naar Koudasfalt’ (AD Gouda, 23 juli 2015)
GOUDasfalt krijgt vorm (Goudse Post, 22 juli 2015)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Krimpenerwaard moet meedenken over toekomst Koudasfaltlocatie (12 mei 2015)
Gouda koopt terrein Koudasfalt (16 april 2015)
College wil niet meewerken aan nieuwe bestemming Koudasfalt (1 april 2015)
Vragen in Provinciale Staten over Koudasfalt-terrein Stolwijkersluis (14 maart 2015)
Toekomst Koudasfalt-terrein gaat ook Krimpenerwaard aan (7 maart 2015)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie