Door Redactie op 12 februari 2016

Krimpenerwaard moet nú aansluiten bij initiatief GOUDasfalt

De PvdA in de gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft het college opgeroepen, nu aan te sluiten bij de Goudse initiatiefgroep GOUDasfalt die de Koudasfaltlocatie in Stolwijkersluis gaat ontwikkelen. Daarbij moet volgens ons ook de Waterbusverbinding over de Hollandsche IJssel bij worden betrokken.

In schriftelijke vragen stelt raadslid Gerjo Goudriaan dat de gemeente het initiatief moet nemen om diverse partijen die in de Krimpenerwaard actief zijn, met GOUDasfalt in contact te brengen. Het terrein, dat onlangs door de gemeente Gouda is gekocht en daarna is overgedragen aan het burgerinitiatief GOUDasfalt, kan volgens de PvdA de poort naar de Krimpenerwaard worden. ‘Dat betekent dat de toeristen die Gouda aandoen met een kleine beweging de Krimpenerwaard ingetrokken kunnen worden’, zo motiveert Gerjo Goudriaan het Krimpenerwaardse belang van het Koudasfaltterrein.

gerjog200

Gerjo Goudriaan

Maar er is nóg een belangrijke reden om nu aan te sluiten bij het initiatief. Een Waterbusverbinding over de Hollandsche IJssel tussen Gouda – de Koudasfaltlocatie – en Krimpen aan den IJssel (met aansluiting op de Waterbus die een reguliere dienst onderhoudt tussen Dordrecht en Rotterdam) is een grote meerwaarde voor het project. Omdat komend voorjaar in Gouderak een passantenhaven wordt aangelegd, is het logisch om nu stappen te zetten voor deze vorm van openbaar vervoer over water zodat met de aanleg van de haven in Gouderak rekening kan worden gehouden met een Waterbushalte. Daar komt nog bij dat over vijf jaar de IJsseldijk tussen Krimpen en Gouderak wordt versterkt. Dat gaat veel hinder opleveren voor het verkeer, ook voor de fietsende schooljeugd, en het zou goed zijn als er dan een volwaardig alternatief in de vorm van openbaar vervoer over water operationeel is.

‘We moeten er snel bij zijn’, aldus Gerjo Goudriaan die pleit voor een integrale aanpak van de verschillende onderwerpen die langs de rivier spelen.
Een eerder verzoek van de PvdA om aan te sluiten bij de ontwikkeling van het Koudasfaltterrein legde het college naast zich neer. Het wilde afwachten tot er duidelijkheid was over de toekomst van locatie. Nu de gemeente Gouda deze heeft gekocht, is in ieder geval duidelijk dát ze herontwikkeld wordt. Krimpenerwaard moet die kans om daarmee ook dit gebied een impuls te geven, met beide handen aangrijpen, vindt de PvdA.

De Koudasfaltlocatie, gezien vanaf de Veerstal in Gouda.

Lees ook:
Vergeefs pleidooi voor waterbus IJssel (AD Rotterdam Oost, 27 februari 2016)
PvdA: Krimpenerwaard moet nú aansluiten bij initiatief GOUDasfalt (RTV Krimpenerwaard, 12 februari 2016)
PvdA: Krimpenerwaard moet nú aansluiten bij initiatief GOUDasfalt (Het Kontakt, 12 februari 2016)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Raad Gouda voor aankoop van Koudasfaltterrein (22 januari 2016)
Koudasfalt: burgers zijn aan zet (21 juli 2015)
Krimpenerwaard moet meedenken over toekomst Koudasfaltlocatie (12 mei 2015)
Gouda koopt terrein Koudasfalt (16 april 2015)
College wil niet meewerken aan nieuwe bestemming Koudasfalt (1 april 2015)
Vragen in Provinciale Staten over Koudasfalt-terrein Stolwijkersluis (14 maart 2015)
Toekomst Koudasfalt-terrein gaat ook Krimpenerwaard aan (7 maart 2015)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie