Door Redactie op 20 november 2017

Lijstnummer 4 voor de PvdA

Voor de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart 2018 krijgt de PvdA in Krimpenerwaard het lijstnummer 4. De lijstvolgorde wordt volgens de Kieswet bepaald op basis van de uitslag van de vorige raadsverkiezing.

Bij de herindelingsverkiezing van 19 november 2014 kreeg de PvdA 2540 stemmen, dat waren er 59 meer dan het CDA. Het CDA kreeg als gevolg van een lijstverbinding met de SGP en de ChristenUnie een restzetel waardoor het nu 4 zetels in de raad heeft, en de PvdA 3. Die geschiedenis zal zich niet herhalen, want lijstverbindingen zijn niet langer toegestaan.

Kladje met de verkiezingsuitslag van 19 november 2014, gemaakt op de avond dat de uitslag bekend werd gemaakt.

De verkiezingsuitslag van 2014 leidt tot de volgende lijsttoekenning:
GBK 1
SGP 2
VVD 3
PvdA 4
CDA 5
ChristenUnie 6
D66 7
Pro Krimpenerwaard 8

De negende partij die toen in de raad werd gekozen, Gemeente Belang Schoonhoven, heeft laten weten te fuseren met Gemeente Belang Krimpenerwaard en doet niet zelfstandig mee aan de verkiezing in maart. Had ze dat wel gedaan, dan had ze lijstnummer 8 gekregen.

De nieuwe partij Lokaal op 1, die heeft aangekondigd mee te dingen naar een of meer zetels in de nieuwe gemeenteraad, krijgt waarschijnlijk lijstnummer 9. Mochten zich nog meer nieuwe partijen melden, dan worden de lijstnummers vanaf 9 door loting toegewezen.

Verkiezingsuitslag 19 november 2014

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie