12 oktober 2014

Lokale omroep voor hele Krimpenerwaard krijgt vorm

Eindelijk lijkt een lokale omroep voor de hele Krimpenerwaard vorm te krijgen. Drie van de vier huidige omroepen hebben de handen ineengeslagen voor de vorming van één RTV Krimpenerwaard. Alleen Vlistam doet (vooralsnog) niet mee.

De PvdA pleit al heel lang voor de vorming van één lokale omroep die het hele gebied van de nieuwe gemeente bestrijkt. Wij vinden het jammer dat een van de omroepen bij de fusiebesprekingen is afgehaakt omdat nu kennis en ervaring verloren dreigen te gaan. Het lijkt een gemiste kans voor Vlistam, omdat in een gemeente slechts één omroep aanspraak kan maken op subsidie.
De drie omroepen die nu samen aan de slag zijn gegaan zijn RTV Vrolek (Nederlek), Radio Zilverstad (Schoonhoven) en Radio Centraal (Bergambacht). Ouderkerk heeft geen eigen lokale omroep.

De PvdA vindt één sterke lokale omroep belangrijk. In ons verkiezingsprogramma Nieuwe kansen! stellen wij dat die professioneel en multimediaal zou moeten zijn (radio, tv, internet) en niet het wiel moet uitvinden, maar zich moet laten inspireren door bestaande goede voorbeelden zoals Omroep Zuidplas. Wij vinden ook dat de vergaderingen van de gemeenteraad door de nieuwe omroep live moeten worden uitgezonden.

De gemeente Nederlek heeft inmiddels enkele leegstaande schoollokalen in Krimpen aan de Lek beschikbaar gesteld aan de nieuwe omroep. Deze worden verplaatst naar Bergambacht, de locatie van de studie van RTV Krimpenerwaard. Vrolek filmde het nieuwe onderkomen alvast en legde de rondleiding vast in een reportage die op YouTube is te vinden:

Lees ook:
Omroepen strijden om zendvergunning Krimpenerwaard (AD Gouda, 8 oktober 2014)
RTV Krimpenerwaard krijgt serieus vorm (Het Kontakt, 7 oktober 2014)