Door Redactie op 15 oktober 2016

Opa Politiek: cadeautje van de PvdA voor de schoolbibliotheek

Alle leden van de leerlingenraad van de Schoonhovense openbare basisschool De Vlieger waren vrijdagmiddag present om twee boeken in ontvangst te nemen. Een cadeautje van de PvdA.

Fractievoorzitter Marije Willems en bestuurslid Sandra van Winden van de PvdA Krimpenerwaard overhandigden aan de school twee boeken die over zowel politiek als democratie gaan. Belangrijke onderwerpen voor kinderen om over te lezen en van te leren.

coveropgedrAanleiding voor het cadeau was de afsluiting van de Kinderboekenweek. Het thema was dit jaar ‘opa’s en oma’s’. Daar sluit het boek Opa Politiek mooi bij aan. Met verhalen legt het aan kinderen uit hoe de politiek in Nederland werkt.

De leerlingenraad neemt belangrijke besluiten, bijvoorbeeld over de speeltoestellen op het plein en de inrichting van de nieuwe wc’s. Zo leer je al jong hoe democratie werkt in de praktijk.

boekvlieger545

Marije Willems en Sandra van Winden met twee leden van de leerlingenraad, Vince Martis en Arwen Meurer.

boekvlieger2545

Veel belangstelling van de leerlingen van OBS De Vlieger voor de nieuwe boeken.

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie