16 november 2014

Passantenhaven Zellingwijk Gouderak wordt realiteit

Het bestuur van de Stichting Herontwikkeling Zellingwijk, waarin vertegenwoordigd de gemeente Ouderkerk en de provincie Zuid-Holland, heeft ingestemd met de aanleg van een passantenhaven bij de Zellingwijk in Gouderak.

Het contract met de aannemer, de Combinatie Boskalis Heijmans Herontwikkeling Zellingwijk, wordt begin december formeel getekend.

In opdracht van de Stichting Herontwikkeling Zellingwijk is de afgelopen tien jaar de locatie ‘Zellingwijk’ gesaneerd en herontwikkeld. Het resultaat is een nieuwe wijk met koopwoningen, huurappartementen en een natuureiland. De Stichting rondt de herontwikkeling van de Zellingwijk af met de aanleg van een passantenhaven, bestemd voor de pleziervaart. Er is plaats voor vijf boten. De haven komt bij het appartementencomplex ‘De Parel’.

De aanleg van de haven wordt voorafgegaan door een ontwerpfase en een vergunningentraject. De bouw kan naar verwachting beginnen in de zomer van 2015.

De gemeente Ouderkerk is, als medeoprichter van de Stichting Herontwikkeling Zellingwijk, altijd nauw betrokken geweest bij de herontwikkeling van de Zellingwijk in Gouderak. Wethouder Theo Segers (foto): “Sinds 2010 heb ik me als bestuurslid van de Stichting intensief beziggehouden met de herontwikkeling. De gemeente Ouderkerk is dan ook zeer verheugd over de aanleg van de Passantenhaven bij de Zellingwijk.”

(Bron: Dichtbij.nl, 15 november 2014

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Start met passantenhaven Zellingwijk (21 augustus 2014)
Zo gaat de passantenhaven eruitzien (13 februari 2014)