Persbericht – Gemeente Krimpenerwaard gaat nabestaanden condoleren en informeren per brief

19 november 2020

Krimpenerwaard – Dankzij de motie van PvdA, CU en D66 zullen nabestaanden een zorgvuldig opgestelde condoleance brief ontvangen van de gemeente. Via de brief worden de nabestaanden ook geïnformeerd over waar men terecht kan voor hulpvragen.

In navolging van gemeente Gouda, waar de PvdA op initiatief van raadslid Max De Groot – en  mede gesteund door de ChristenUnie – deze motie indiende, is in de raad van Krimpenerwaard een motie met dezelfde strekking ingediend door de Krimpenerwaardse PvdA, CU en D66 fracties. Het college van B&W neemt de motie over. Wethouder Sleeuwenhoek vindt dit “zeker een goed gebaar”.

Bij het wegvallen van de partner ontstaan er regelmatig vragen over de afhandeling van allerlei praktische zaken. Ons raadslid Aris Maat noemde dinsdagavond: “Wat komt er op je af wanneer je na een lang partnerschap opeens alleen bent?”. De gemeente kan hierbij een zeer belangrijke en meelevende rol spelen. Een helpende hand van de gemeente kan daarom een grote steun zijn voor alle inwoners die dit moeten meemaken.