14 januari 2015

‘Ook in Krimpenerwaard tekst en uitleg door Promen’

De PvdA wil dat het sociale werkvoorzieningsbedrijf Promen ook in de gemeente Krimpenerwaard opheldering komt geven over de stand van zaken en de toekomst van het bedrijf – niet alleen in Krimpen, Capelle en Zuidplas.

Raadslid Marije Willems heeft hier vragen over gesteld. Zij wil weten of Promen van plan is naar Krimpenerwaard te komen. Zo niet, dan moet een ontmoeting met Promen-directeur Frank Rossel alsnog worden geagendeerd.

marijewillems200

Marije Willems: ‘Duidelijkheid over Promen’

Vorige week stond in het AD dat Rossel langs zou gaan bij de gemeenten Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Zuidplas om daar in de commissie het Ondernemingsplan 2015 toe te lichten.
Volgens Cees van der Graaf, nu commissielid van de PvdA en tot 1 januari 2015 lid van het Algemeen Bestuur van Promen, is eind vorig jaar afgesproken dat Russel bij élke gemeente langs zou komen. ‘De huidige wethouder Jan Vente van Krimpenerwaard was er ook bij toen die afspraak werd gemaakt. Ik ga er daarom vanuit dat die wordt nagekomen, maar het is goed dat de fractie de vinger aan de pols houdt.’

Promen kwam vorig jaar zomer in opspraak door onrust in het bedrijf. Werknemers klaagden over treiterijen, seksuele intimidatie, geestelijke mishandeling en een angstcultuur. Naar aanleiding daarvan wordt onafhankelijk onderzoek gedaan naar de misstanden. De resultaten daarvan worden in februari verwacht.

Lees ook:
Directeur: ‘Sfeer binnen Promen is verbeterd’ (Het Kontakt West, 20 januari 2015)
PvdA: Directeur Promen horen (AD Gouda, 16 januari 2015)

Eerder berichten:
Onafhankelijk onderzoek bij Promen (5 september 2014)
PvdA wil duidelijkheid over Promen (4 augustus 2014)