Door Redactie op 28 april 2016

PvdA en CDA: structureel perspectief voor veer Gouderak-Moordrecht

Vanavond brengen CDA en PvdA in de gemeenteraad van Krimpenerwaard een motie in stemming, waarin het college wordt opgeroepen binnen een halfjaar te komen met een structureel perspectief voor het behoud van een veerverbinding tussen Gouderak en Moordrecht.

Beide partijen vinden dat verantwoordelijk portefeuillehouder Pieter Neven (SGP) nu uit de starblokken moet komen en alle zeilen moet bijzetten om een fiets/voetveerverbinding tussen Gouderak en Moordrecht te continueren. Met deze motie wordt ook de zorg verwoord over het tot nu toe niet slagvaardig handelen van het gemeentebestuur van Krimpenerwaard. De gemeenteraad is pas heel laat geïnformeerd over de brief van de pontexploitant aan de gemeente terwijl er sprake is van grote urgentie. De exploitant gaf ruim twee jaar geleden al bij de toenmalige gemeente Ouderkerk aan, te willen stoppen met de veerdienst. En reeds in november 2012 nam de raad van Ouderkerk een motie aan van PvdA en SGP waarin het college werd opgeroepen tot een inspanningsverplichting voor het behoud van ten minste een fiets/voetveer. Die motie is destijds door het college overgenomen.  Maar er is in de tussenliggende periode geen actie ondernomen, door de gemeente noch door de exploitant, om tot een wijziging van de overeenkomst betreffende het veerrecht te komen.

Overigens heeft de gemeente onder andere op Facebook laten weten samen met de gemeente Zuidplas op zoek te gaan naar mogelijkheden om het veer in stand te houden:20160428FB GemKrwoverVeerGrkMdr

CDA/PvdA-motie veer Gouderak-Moordrecht, 28 april 2016

Lees ook:
Zet alle zeilen bij voor veerverbinding Gouderak-Moordrecht! (CDA Krimpenerwaard, 28 april 2016)

20120212pontgrtkijs545

Tijdelijk uit de vaart vanwege ijsgang: dat kan, zoals in februari 2012. We moeten nu voorkomen dat het veer definitief stil komt te liggen.

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Veerdienst Gouderak stopt 1 mei, PvdA roept college op matje (25 april 2016)
Moet de veerverbinding Gouderak-Moordrecht blijven? PvdA zegt ja, VVD zegt nee (4 november 2014)
Reddingsplan voor veerpont Gouderak? (13 juli 2014)
College moet huiswerk veerdienst Gouderak overdoen (16 mei 2014)
Vier toekomstscenario’s voor veerdienst Gouderak-Moordrecht (9 mei 2014)
Raad vindt motie over veer Gouderak ‘sympathiek’, maar steunt haar niet (7 februari 2014)
‘Onderzoek mogelijkheden om veerdienst te behouden’ (5 februari 2014)
‘Continuïteit veerdienst Gouderak-Moordrecht garanderen’ (17 januari 2014)
‘Pontje’ verdient steun van de gemeente (14 januari 2014)
Veerdienst nog niet uit de problemen (9 januari 2014)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie