Door Leo Mudde op 4 november 2016

PvdA: samenwerken in de regio

De leden van de PvdA-afdeling Krimpenerwaard hebben donderdagavond in Ammerstol ingestemd met een intentieverklaring om de samenwerking met de zusterafdelingen in de regio Midden-Holland te versterken. De samenwerking richt zich onder meer op het delen van kennis en informatie en het organiseren van gezamenlijke activiteiten.

Het samenwerkingsverband krijgt een bestuur dat bestaat uit de voorzitters van de afdelingen Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard. In de intentieverklaring staat dat het PvdA-platform onder meer wil werken aan:
■ uitwisseling van standpunten met een gemeentegrensoverstijgend belang;
■ delen van kennis en ervaringen;
■ organiseren van gezamenlijke ledenbijeenkomsten en thematische werkconferenties;
■ gezamenlijke activiteiten tijdens verkiezingscampagnes.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat de afdelingen aansturen op fusie of het overnemen van elkaars taken; aan de huidige afdelingen en de afdelingsbesturen verandert niets, zij blijven gewoon hun eigen activiteiten organiseren.

Leo Mudde

Leo Mudde

Laatst genoten opleiding: Sociologie, Erasmus Universiteit Rotterdam. Beroep: Journalist bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Politieke ervaring: Raadslid van 1990-1994 en fractievoorzitter van 1998-2010 in de toenmalige gemeente Ouderkerk.

Meer over Leo Mudde