26 januari 2015

PvdA wil duidelijkheid over Wmo-inloopspreekuren

PvdA-raadslid Marije Willems wil van het college van Krimpenerwaard weten, waarom de inwoners van de voormalige gemeenten Nederlek en Ouderkerk wél de mogelijkheid hebben om via inloopspreekuren advies te krijgen over ondersteuning op het gebied van welzijn en Wmo, en de rest van de Krimpenerwaard niet.

De Stichting Welzijn Ouderkerk Nederlek (SWON) organiseert wekelijks op maandag (Gouderak en Lekkerkerk), dinsdag (Ouderkerk aan den IJssel), woensdag (Lekkerkerk) en donderdag (Krimpen aan de Lek) inloopspreekuren waar mensen terechtkunnen voor informatie, begeleiding, advies of ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, mantelzorg,mobiliteit en inkomen en/of aanvragen van voorzieningen.
De inwoners van de andere kernen van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard zijn aangewezen op het loket Samenleving en Zorg van de gemeente; dat is telefonisch op werkdagen bereikbaar of, ‘mocht dat nodig zijn’, op afspraak aan de Alingersteeg 2 in Bergambacht.

Marije Willems vraagt wethouder Lavinja Sleeuwenhoek (VGBK) waarom er in de voormalige gemeenten Bergambacht, Schoonhoven en Vlist geen inloopspreekuren zijn. Ze wil weten of de wethouder van plan is iets te organiseren wat vergelijkbaar is met de service van SWON, bijvoorbeeld in overleg met de SWOS in Schoonhoven en de SWOB in Bergambacht.

PvdA-vragen over inloopspreekuren

PvdA wil spreekuren in fusiegemeente (AD Rotterdam Oost, 27 januari 2015)