PvdA wil opheldering over doel informatie avonden

1 maart 2019

Het college heeft aangekondigd informatie avonden te gaan houden om de inwoners van de Krimpenerwaard te informeren over de stand van zaken rond de mogelijke oeververbinding tussen Ridderkerk en Krimpenerwaard en het bijbehorende bod voor 200 ha. verstedelijking.

Het college geeft aan dat er tijdens deze avond niet alleen informatie wordt gegeven, maar ook de inwoners om hun inbreng wordt gevraagd.

De PvdA is voorstander van deze vorm van participatie. Hierbij is het van belang dat de inwoners volledig worden geïnformeerd en dat inbreng van de inwoners wordt meegenomen in de besluitvorming.

Juist om die inbreng van inwoners maken wij ons zorgen. We hebben helaas geconstateerd dat in het verleden inbreng van onze inwoners op inspraakavonden niet of nauwelijks serieus is genomen door het college.

Daarom hebben wij vragen gesteld aan het college over hoe ervoor gezorgd gaat worden dat de inbreng van inwoners serieus genomen wordt en daadwerkelijk meegenomen wordt in de verdere besluitvorming.

Waar ben je naar op zoek?