Door Redactie op 5 april 2016

Roel Cazemier geïnstalleerd als burgemeester

Roel Cazemier werd maandagavond in een bomvolle raadzaal te Lekkerkerk geïnstalleerd als eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard.

De nieuwe burgervader ontving uit handen van locoburgemeester Dilia Blok de door de Schoonhovense edelsmid Dick van de Lagemaat vervaardigde zilveren ambtsketting met het kersverse gemeentewapen.

ambtsketting3

De in zilverstad Schoonhoven gemaakte ambtsketen met het nieuwe gemeentewapen. (foto: Facebook/Gemeente Krimpenerwaard)

Cazemier zei in zijn installatierede dat hij een vertrouwensrelatie wil opbouwen met de leden van het college, de raads- en commissieleden, ambtenaren, ondernemers en inwoners. “Daarbij horen intensieve samenwerking, aandacht en een luisterend oor. Ik heb inmiddels veel opgestoken van alle hints en tips. Verbinden is belangrijk als we met deze jonge gemeente stappen willen zetten. Dat zie ik als een opdracht. Ik sta te popelen om daar een rol in te spelen.”

Cazemier meent dat de gemeente aanspreekbaar, bereikbaar en betrouwbaar moet zijn. Volgens commissaris van de Koning Jaap Smit heeft de geselecteerde burgemeester de kwaliteiten om de Krimpenerwaard vooruit te stuwen.

“Hij heeft een indrukwekkende bestuurlijke achtergrond en is daarvoor bereid vanuit het uiterste oosten van Nederland in het verre westen neer te strijken. Zijn ervaring en motivatie spreken mij aan. Iedereen zoekt een schaap met vijf poten, maar dat loopt niet zo makkelijk. Ik heb liever een schaap met vier poten. Dat staat steviger. Ik vraag de politiek en de gemeenschap wel om hem een kans te geven. Een burgemeester is een evenwichtskunstenaar. Hij moet ruimte krijgen om zelfstandig te handelen.”

Ook Jan Willem van der Ham – plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad -, wethouder Dilia Blok, de Goudse burgemeester Milo Schoenmaker en de terugtredende burgemeester Tjerk Bruinsma wensten de nieuwkomer veel succes.

Roel Cazemier heeft zich voorgenomen om de namen van alle buurtschappen uit zijn hoofd te leren en zoveel mogelijk contact te leggen met de bevolking. Hij is tegenstander van lange vergaderingen. “Zoals men in Twente zegt: liever een korte preek en een lange metworst.”

Bron: Het Kontakt, 5 april 2016

20160404cazemiereed545

De nieuwe burgemeester Roel Cazemier legt de eed af. (foto: Stephan Tellier/Het Kontakt)

Lees ook: 
Onthaald als een popster (AD Gouda, 5 april 2016)

Eerdere berichten over dit onderwerp:
Wethouders Krimpenerwaard bij afscheid Cazemier in Dinkelland (1 april 2016)
De boekenkast van de burgemeester (6 februari 2016)
VVD’er Roel Cazemier (56) wordt de nieuwe burgemeester (2 februari 2016)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie