10 oktober 2014

Stem 19 november PvdA, lijst 2!

Zoals verwacht krijgt de PvdA bij de verkiezingen voor de gemeenteraad van Krimpenerwaard, op 19 november, het lijstnummer 2. Dat werd vrijdagmiddag bekendgemaakt door het Centraal Stembureau in Nederlek, de gemeente die de herindelingsverkiezingen organiseert.

lijst2 300Bij de toekenning van de lijstnummers was de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 in Nederlek, de grootste van de K5-gemeenten, bepalend. De PvdA haalde toen iets meer stemmen dan het CDA dat lijstnummer 3 kreeg. Nummer 1 is weggelegd voor de VVD.

De volledige lijst:
1. VVD
2. PvdA
3. CDA
4. SGP
5. ChristenUnie
6. Pro Krimpenerwaard
7. D66
8. VGBK
9. Gemeente Belang Schoonhoven

Proces-verbaal over geldigheid en nummering kandidatenlijsten

Onze verkiezingspagina

Verkiezingen: 9 partijen dingen mee naar raadszetels (Het Kontakt, 11 oktober 2014)

Trix van der Kluit, de voorzitter van het Centraal Stembureau, verricht de loting voor de lijstnummers 5 t/m 8. De eerste vier stonden al vast, omdat die partijen in 2010 ook onder dezelfde naam meededen aan de raadsverkiezingen in Nederlek.

De burgemeester van Nederlek Trix van der Kluit, voorzitter van het Centraal Stembureau, verricht de loting voor de lijstnummers 5 t/m 8. De eerste vier stonden al vast, omdat die partijen in 2010 ook onder dezelfde naam meededen aan de raadsverkiezingen in Nederlek.