Door Redactie op 12 augustus 2016

VluchtelingenWerk Krimpenerwaard zoekt vrijwilligers

VluchtelingenWerk Krimpenerwaard is op zoek naar vrijwilligers. Er worden mensen gezocht die vluchtelingen in de Krimpenerwaard willen ondersteunen bij het regelen van de eerste basisvoorzieningen en hen wegwijs willen maken in de gemeente.

De gemeente Krimpenerwaard heeft de opdracht om in 2016 138 vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten, licht teamleider Gerda Kievit namens VluchtelingenWerk toe. “De vrijwilligers begeleiden de vluchtelingen bij het aanvragen van een uitkering, helpen bij het inschrijven voor de inburgeringslessen en maken samen kennis met hun omgeving.”

De behoefte aan nieuwe vrijwilligers is groot, vervolgt ze: “Er zijn momenteel veel meer vluchtelingen dan maatschappelijk begeleiders, de officiële term van deze vrijwilligers. VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in Schoonhoven, Bergambacht, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Stolwijk, Vlist, Haastrecht, Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak.”

Volgens Gerda Kievit vergeet een vluchteling de inzet van de vrijwilligers nooit. “Ze zijn een steunpilaar. Het leuke voor de vrijwilliger is dat hij of zij er veel voor terugkrijgt. Je doet werkervaring op en leert over andere culturen.”

Alle vrijwilligers van VluchtelingenWerk krijgen een training.

Belangstellenden dienen gedurende één jaar minimaal tien uur in de week beschikbaar te zijn. Gerda Kievit over de kwalificaties: “Vrijwilligers hebben affiniteit met de doelgroep en beschikken over goede communicatieve en computervaardigheden. Bij voorkeur hebben ze enig inzicht in wet- en regelgeving of zijn ze bereid dat te leren.”

Voor meer informatie en aanmelding: schoonhoven@vluchtelingenwerk.nl / 0182-383362.

(Bron: Het Kontakt, 9 augustus 2016)

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie