Door Redactie op 19 maart 2015

Vooruitkijken en doorgaan!

‘Een bijzonder beroerde avond voor de PvdA. Ik ben er behoorlijk ziek van. Tegelijkertijd moeten we vooruitkijken en doorgaan met waar we in de Krimpenerwaard mee bezig zijn: constructief oppositievoeren voor een sociale gemeente’.

In Krimpenerwaard verloor de PvdA minder dan provinciaal of landelijk.

In Krimpenerwaard verloor de PvdA minder dan provinciaal of landelijk.

Zo reageerde fractievoorzitter Rob Geleijnse op Twitter (externelink16) op de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. De PvdA verloor landelijk meer dan zeven procentpunt ten opzichte van 2011. In Zuid-Holland bedroeg het verlies meer dan 6 procentpunt. Een schrale troost: in de gemeente Krimpenerwaard bleef het verlies beperkt tot 4,4 procentpunt, relatief een goede score van de PvdA. Iedereen die op onze mensen op de provinciale kandidatenlijst een stem heeft uitgebracht: bedankt!

De nieuwe fractie van de PvdA in Provinciale Staten van Zuid-Holland telt straks vijf zetels, een halvering ten opzichte van vier jaar geleden. ‘Onze’ kandidaat Leo Mudde uit Gouderak stond op een zesde plek en valt dus net buiten de boot. Dat is zuur voor hem en voor het landelijk gebied, omdat hij zich juist had geprofileerd als vertegenwoordiger van de kleine plattelandskernen.
In de gemeente Krimpenerwaard brachten 479 kiezers (externelink16) een voorkeurstem op hem uit; dat is van alle partijen die meededen het hoogste aantal.

Redactie

Redactie

De redactie beheert de content van deze website. Berichten die onder naam van de redactie worden gepubliceerd vertolken niet noodzakelijkerwijs de mening van de fractie- en de commissieleden.

Meer over Redactie