Dienstverlening

In ieder geval in de grotere kernen komt een breed ‘loket’ met allround medewerkers die snel en vraaggericht kunnen handelen.

Ons standpunt

De loketten hebben verschillende openingstijden (ook ’s avonds), zodat inwoners altijd ergens in de gemeente terechtkunnen. Waar en wanneer dat nodig is gaat de gemeente naar de inwoners toe.

Door de inzet van ICT kunnen inwoners maximaal worden bediend. Voor inwoners die persoonlijk contact willen, moet die mogelijkheid blijven bestaan.

Nieuwsberichten over Dienstverlening

Beheer begraafplaatsen op de raadsagenda

18 september 2016

In de commissievergadering van 14 september hebben we gesproken over de uitgiftetermijnen en tarieven. Geven we 20 jaar uit? Of 30 jaar? Kun je 10 jaar verlengen?

lees verder »

PvdA wil duidelijkheid over toekomst serviceloketten

door Redactie op 3 december 2015

De PvdA is verbaasd over de uitspraak van wethouder Lavinja Sleeuwenhoek, dat voor de gemeentelijke serviceloketten in de huidige vorm geen financiering is opgenomen in de begroting 2016. Fractievoorzitter Rob Geleijnse wil opheldering.

lees verder »

PvdA vraagt naar ervaringen met gemeentelijke dienstverlening

door Redactie op 15 mei 2015

De PvdA in Krimpenerwaard wil graag van inwoners horen hoe de ervaringen met de nieuwe gemeente zijn. Wij horen van verschillende kanten dat de dienstverlening van Krimpenerwaard nog niet optimaal is en willen weten hoe groot de problemen nu daadwerkelijk zijn.

lees verder »

Hulp nodig? Neem contact op met ons Ombudsteam!

6 maart 2015

Heb je hulp nodig bij kwesties met de Belastingdienst of de gemeente? Of wil je advies over het op orde brengen van je huishoudboekje? Bel dinsdag 10 maart tussen 18.00 en 19.00 uur naar het Ombudsteam van de PvdA Krimpenerwaard.

lees verder »

Ook keukentafelgesprekken bij SWOS en SWOB?

door Marije Willems op 22 februari 2015

Bij SWON, de welzijnsinstelling voor de voormalige gemeenten Ouderkerk en Nederlek, worden ook keukentafelgesprekken gevoerd. Gesprekken om te bekijken welke ondersteuning iemand nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Bij vergelijkbare organisaties in de voormalige gemeenten Schoonhoven en Bergambacht gebeurt dat niet, zo antwoordt het college op vragen van de PvdA.

lees verder »

PvdA wil duidelijkheid over Wmo-inloopspreekuren

26 januari 2015

PvdA-raadslid Marije Willems wil van het college van Krimpenerwaard weten, waarom de inwoners van de voormalige gemeenten Nederlek en Ouderkerk wél de mogelijkheid hebben om via inloopspreekuren advies te krijgen over ondersteuning op het gebied van welzijn en Wmo, en de rest van de Krimpenerwaard niet.

lees verder »

De nieuwe loketten… 2 weken open

door Marije Willems op 25 januari 2015

De PvdA hecht aan dienstverlening aan de inwoners. Dus we waren er altijd als de kippen bij als het over de loketten, huisvesting en dienstverlening ging. We gingen eens bekijken hoe het nu gaat met de loketten.

lees verder »

PvdA ‘kaapt’ domeinnaam stemwijzerkrimpenerwaard.nl

3 november 2014

Een meerderheid van de Klankbordgroep Herindeling Krimpenerwaard besloot dat voor de verkiezingen van 19 november géén gebruik wordt gemaakt van een stemhulp. Wij hebben de domeinnaam www.stemwijzerkrimpenerwaard.nl niettemin vastgelegd.

lees verder »

Besluit over servicepunt na de zomer

2 augustus 2014

Moeten de inwoners van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard straks nu wel of niet voor een nieuw paspoort naar het serviceloket in Stolwijk? Het is nog altijd niet bekend. De Stuurgroep die de fusie van de vijf gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist voorbereidt neemt hierover na de zomervakantie een besluit.

lees verder »

‘Moet jij naar de gemeente of komt de gemeente naar je toe?’

27 juni 2014

Inwoners van de nieuw te vormen gemeente Krimpenerwaard zijn boos. Ze moeten straks voor een paspoort of een bouwvergunning naar Stolwijk. Dat staat in het concepthuisvestingsplan van de nieuwe gemeente. ‘Belachelijk’, zegt de een, ‘waanzinnig’, zegt de ander. Het huis-aan-huisblad IJssel- en Lekstreek liet PvdA-lijsttrekker Rob Geleijnse hierover aan het woord.

lees verder »