Gemeenteraadsverkiezingen

Het verkiezingsnieuws van de PvdA Krimpenerwaard.

Ons standpunt

stempotloodkrw191114mettekst19novembernwWoensdag 19 november 2014 gaan de inwoners van Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist naar de stembus om de raad van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard kiezen. Die gemeente gaat 1 januari 2015 van start. Hier vind je al het verkiezingsnieuws van de PvdA Krimpenerwaard.
Lees ook ons verkiezings-programma Nieuwe kansen! en maak kennis met onze kandidaten (top-10, zie ook de volledige kandidatenlijst). Lees vooral ook ons verkiezingsmagazine Lokaal 14!

Nieuwsberichten over Gemeenteraadsverkiezingen

Dag van de Democratie is aftrap voor verkiezingen van 21-3-2018

door Redactie op 10 september 2017

De Dag van de Democratie, zaterdag uitgebreid gevierd in het oude stadhuis van Schoonhoven, was voor de PvdA en de andere partijen de aftrap van de verkiezingscampagne. Vanaf nu tot 21 maart 2018, wanneer Nederland zijn nieuwe gemeenteraden gaat kiezen, gaat u nog veel van ons horen!

lees verder »

‘VGBK schendt eigen afspraken, Schoof heeft iets uit te leggen’

2 december 2014

VGBK, de grootste lokale partij in de Krimpenerwaard, heeft haar eigen afspraken geschonden door de coalitiebesprekingen te starten met de rechtse partijen VVD, SGP en ChristenUnie. Dat stellen PvdA, CDA, D66 en Gemeente Belang Schoonhoven in een gezamenlijke open brief aan VGBK-leider Willem Schoof.

lees verder »

Keuze van VGBK voor rechts is teleurstellend

29 november 2014

Vandaag heeft de VGBK bekendgemaakt de coalitieonderhandelingen te starten met de SGP, VVD en de ChristenUnie.  Dat de VGBK nu de slag naar rechts maakt, is voor ons én onze kiezers bijzonder teleurstellend.

lees verder »

Uitzending gemist: Gerjo Goudriaan in Jan & Alleman

28 november 2014

26 november was het nieuw gekozen PvdA-raadslid Gerjo Goudriaan te gast in het programma Jan & Alleman. Zij is met voorkeurstemmen gekozen in de nieuwe gemeenteraad van Krimpenerwaard.

lees verder »

Deadline voor coalitie: 15 december

25 november 2014

15 december. Dan moet bekend zijn welke partijencombinatie het nieuwe college van de gemeente Krimpenerwaard gaat vormen. Voor 1 januari moet vervolgens bekend zijn welke wethouders in dat college zitten.

lees verder »

Gerjo Goudriaan op eigen kracht in nieuwe gemeenteraad

20 november 2014

Gerjo Goudriaan, de nummer 4 van onze kandidatenlijst, heeft bij de verkiezing van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard genoeg voorkeurstemmen gekregen voor een van de drie zetels van de PvdA. Dat blijkt uit de voorlopige verkiezingsuitslag.

lees verder »

PvdA: 3 zetels in de nieuwe gemeenteraad

19 november 2014

De PvdA krijgt drie van de 31 zetels in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. De voorlopige uitslag van de verkiezing werd woensdagavond bekendgemaakt in gebouw Amicitia in Lekkerkerk. Grote winnaar is de lokale partij VGBK, zij komt op zeven zetels.

lees verder »

RTV Krimpenerwaard doet verslag van verkiezingen

19 november 2014

De nieuwe lokale omroep RTV Krimpenerwaard doet vandaag live verslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat begon vanmorgen vroeg al.

lees verder »

Steun ons, stem vandaag op lijst 2!

19 november 2014

Beste kiezer, Vandaag mag u naar de stembus om een gemeenteraad voor de nieuwe gemeente Krimpenerwaard te kiezen. De PvdA heeft een team met bevlogen en gemotiveerde kandidaten die zich sterk maken voor het benutten van nieuwe kansen in een sociale en duurzame Krimpenerwaard.

lees verder »

Slotdebat was vooral mediaspektakel

17 november 2014

Het slotdebat tussen de negen lijsttrekkers van de partijen die woensdag meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de Krimpenerwaard, was vooral een mediaspektakel. Een prachtig decor, een professionele presentatie en draaiende camera’s van Omroep West en de nieuwe lokale omroep RTV Krimpenerwaard. Inhoudelijk viel weinig nieuws te beluisteren.

lees verder »

Onze pamfletten: van dorpsberaden tot zorg zonder stopwatch

17 november 2014

De afgelopen weken publiceerde de PvdA Krimpenerwaard met grote regelmaat een pamflet over diverse onderwerpen waarin we aangeven waar wij de komende vier jaar voor staan en aan gaan werken. We zetten ze hier voor je op een rij.

lees verder »

Laatste loodjes van de campagne

17 november 2014

En weer toerde de Rode Bus van de PvdA door de Krimpenerwaard. Maandag bracht de bus een bezoekje aan Bergambacht en Krimpen aan de Lek. Het was een van de laatste loodjes van een lange campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 november.

lees verder »

PvdA wil ‘zorg zonder stopwatch’

17 november 2014

De PvdA Krimpenerwaard wil af van de afvinklijstjes in de zorg van en de zorg die met een stopwatch in de hand wordt geleverd. In een pamflet pleiten wij voor maatwerk en het instellen van een wethouder Ouderenbeleid en zorg.

lees verder »

Nieuwe kansen! bij bushaltes

16 november 2014

Het kan haast niet anders of u heeft ‘m gezien, onze verkiezingsposter die op diverse plekken in de Krimpenerwaard in de bushokjes hangen. De nummers 1 en 2 van onze kandidatenlijst, Rob Geleijnse en Marije Willems, roepen vanaf die plek iedereen op te gaan stemmen op 19 november.

lees verder »

Rode rozen en orgelmuziek in Ouderkerk en Lekkerkerk

15 november 2014

Vandaag, de laatste zaterdag voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november, bezocht de PvdA Ouderkerk aan den IJssel en Lekkerkerk. Daar gingen we, onder begeleiding van de vrolijke tonen van een draaiorgel, van deur tot deur om rozen uit de delen en de mensen op te roepen woensdag vooral te gaan stemmen.

lees verder »

’n Roos voor de straatwroetster

14 november 2014

Straatwroeters – dat is de oude bijnaam voor inwoners van Bergambacht. Omdat, zo wil het verhaal, ze zo proper waren dat ze zelfs het onkruid tussen de tegels vandaan haalden. Daarmee liep Bergambacht een eeuw vooruit op de huidige trend om mensen meer verantwoordelijk te maken voor hun eigen leefomgeving.

lees verder »

Wat willen zij met uw dorp?

14 november 2014

De afgelopen weken hebben we in alle vijf gemeenten flyers van onze kandidaten uit die gemeenten uitgedeeld en in de bussen gedaan. Wat zijn hun plannen voor uw dorp? Flyer gemist? Geen nood, u kunt ze hier downloaden.

lees verder »

Niemand kan nog om de verkiezingen heen!

11 november 2014

Het kan de inwoners van de Krimpenerwaard vandaag niet zijn ontgaan: de verkiezingsdatum 19 november, de dag dat we onze nieuwe gemeenteraad gaan kiezen, komt snel dichterbij. Meest opvallend: de bijna levensgrote posters van onze nummers 1 (Rob Geleijnse) en 2 (Marije Willems) die in de bushokjes hangen.

lees verder »

19 november rijdt de Rode Taxi weer naar het stembureau

11 november 2014

Woensdag 19 november, de dag dat de inwoners van de Krimpenerwaard hun nieuwe gemeenteraad kiezen, haalt de PvdA uiteraard haar Rode Taxi uit de garage. Wie fysieke problemen heeft en daardoor niet naar het stembureau kan, wordt door ons thuis opgehaald en weer thuisgebracht.

lees verder »

‘Geef jongeren de ruimte’

10 november 2014

Jongeren in de Krimpenerwaard moeten de ruimte en de kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Zij vormen het sociaal kapitaal van de nieuwe gemeente. Die zal daarom in jongeren moeten investeren in de vorm van goede ontwikkelingsmogelijkheden, goed onderwijs en een aantrekkelijke arbeidsmarkt.

lees verder »