Kernen

Al onze standpunten gelden natuurlijk ook voor de individuele kernen. Maar die verliezen wij daarmee niet uit het oog. Daarom hier een selectie van zaken die wij per kern willen bereiken.

Ons standpunt

Ook inde nieuwe gemeente Krimpenerwaard staan wij pal voor de eigenheid van elke kern.

Ook inde nieuwe gemeente Krimpenerwaard staan wij pal voor de eigenheid van elke kern.

Ammerstol
● Veiligheid voor de scholieren van de Kromme Draai.
● Inrichting van hoogwaardige kwaliteit van de Wilhelminastraat.

Berkenwoude
● Een winkelvoorziening in de vorm van sociaal project als in Ammerstol.
● Uitbreiding van de parkeergelegenheid.

Bergambacht
● Ongelijkvloerse kruising N210-Dijklaan: tunnel onder de rotonde.
● Sloop oude bedrijfspanden Dijklaan.

Gouderak
● Behoud van de veerverbinding met Moordrecht.
● Versterking van de positie van het Dorpshuis.

Haastrecht
● Woningen in Bos en Water.
● Centrumontwikkeling.
● Ontwikkeling van Galgoord.

Lekkerkerk
● Nieuwe bestemming voor leegstaande panden in het centrum.
● Aanpak parkeerproblemen, o.a. bij VV Lekkerkerk.

Krimpen aan de Lek
● Opknapbeurt voor sporthal De Walvis.
● Weer invoeren van een halfuurdienst van de bus van en naar Capelsebrug.

Ouderkerk aan den IJssel
● Geen bebouwing van de groenstrook aan de Abelenlaan.
● Blijven werken aan een eigen accommodatie voor de jeugd.

Schoonhoven
● Voltooien van de vernieuwing in Noord (winkelcentrum, revitalisatie industrieterrein, vervangen van verouderde woningen).
● Integratie bevorderen van allochtonen, vooral van onze Marokkaanse inwoners. Meewerken aan de komst van een nieuwe moskee.
● Een beter parkeerbeleid voor de binnenstad, onder meer door meer vakken op het Doelenplein als blauwe zone aan te wijzen.

Stolwijk
● Ontsluiting bij de Hortensialaan.
● Versterking van het woon- en winkelhart door dorpsvernieuwing op het terrein van Gemeentewerken aan de Bovenkerkseweg/Hoflaan.
● Extra parkeerruimte centrum.

Vlist
● Groen langs de Vlist, in samenwerking met de inwoners.
● De dorpsvereniging krijgt een plaats in de vaste overlegstructuur van de nieuwe gemeente.

Nieuwsberichten over Kernen

Centrum Stolwijk gaat op de schop

door Redactie op 15 augustus 2017

In Stolwijk wordt na de zomer gestart met het project ‘Centrum Stolwijk’. De inrichting van de openbare ruimte wordt in de meest brede zin van het woord verbeterd.

lees verder »

‘Beschermde status voor laatste droogschuur steenfabriek’

door Redactie op 1 februari 2017

Wethouder Dilia Blok zal de enige overgebleven droogschuur van de Gouderakse steenfabriek meenemen in de cultuurhistorische inventarisatie van de gemeente Krimpenerwaard. Dat heeft ze toegezegd na vragen van de PvdA.

lees verder »

Brandweerkazerne Stolwijk: onze locatiekeuze uitgelegd

door Cees van der Graaf op 19 december 2016

In de raadsvergadering van 13 december werd aan de raad gevraagd om, in afwijking van de structuurvisie Vlist 2020, de brandweergarage van Stolwijk niet te verplaatsen naar de rand van het dorp (Poort van Stolwijk) maar te realiseren in het centrum (Bovenkerkseweg/Hoflaan) van Stolwijk. Hoe stemde de PvdA, en vooral: waarom?

lees verder »

Huilen om de bomen van Gouderak

door Leo Mudde op 9 september 2016

Gouderak en zijn bomen, het is een moeizame relatie. Op de groenindex scoort het dorp misschien hoog, maar dat komt dan vooral door het poldergras in de achtertuin en niet door het uitbundige aantal bomen.

lees verder »

‘Schoonhoven verloedert in hoog tempo’

door Redactie op 6 augustus 2016

“Schoonhoven verloedert in een hoog tempo. Het wordt tijd dat de gemeente ingrijpt.” Gerard Lutterman, bewoner van de Lorentzhof in de wijk Noord, ergert zich mateloos aan het onkruid in de perken en het overwoekerende groen in zijn omgeving. “Dit is niet normaal.”

lees verder »

Geen hoogwerker voor Stolwijks bijbelspektakel

door Redactie op 3 augustus 2016

Het had zo mooi moeten zijn, een bijbels spektakel op de braderie van Stolwijk. Maar het plan van de lokale Hervormde gemeente om het verhaal van Jezus en Zacheüs met behulp van een hoogwerker op te voeren, gaat niet door. De gemeente staat het niet toe.

lees verder »

Stolwijkse bomen gered

door Redactie op 12 juli 2016

De bomen op het dorpsplein in Stolwijk blijven staan. Een herzien plan voor de inrichting van het Stolwijkse centrum, mét de zo kenmerkende bomen, kreeg een meerderheid in de raad van Krimpenerwaard. De PvdA is blij met het herziene plan.

lees verder »

Platanen in centrum Stolwijk blijven staan

door Redactie op 9 juni 2016

Tegen de nadrukkelijke wens van omwonenden en ondernemers in heeft het college van B en W van de gemeente Krimpenerwaard besloten de acht platanen op het Dorpsplein van Stolwijk niet te kappen.

lees verder »

Raad stelt besluit brandweerkazerne Stolwijk uit

door Redactie op 30 maart 2016

Het besluit om de brandweerkazerne al dan niet te verplaatsen naar de Poort van Stolwijk is enkele maanden uitgesteld. Reden was de toezegging van gedeputeerde Floor Vermeulen, dat een directe aansluiting met de N207 via een slagboom en verkeersinstallatie toch mogelijk is.

lees verder »

Auto te gast op winkelplein Lekkerkerk

door Redactie op 22 maart 2016

Het dorpshart van Lekkerkerk ondergaat een ware metamorfose. Met het openstellen van het Raadhuisplein voor het verkeer zijn de eerste contouren zichtbaar van het nieuwe centrum waarin de auto te gast is. Gisteren is het eerste winkelpleinbord onthuld.

lees verder »

Brandweergarage Stolwijk: college heeft lak aan besluit gemeente Vlist

door Redactie op 17 maart 2016

Opnieuw sprak de raadscommissie deze week uitvoerig over de plek van de nieuwe brandweergarage in Stolwijk. En dat terwijl de raad van de voormalige gemeente Vlist al had besloten deze op een locatie in de Poort van Stolwijk (langs de Provincialeweg N207) te gaan bouwen.

lees verder »

Extra geld voor dorpshart Lekkerkerk

door Redactie op 18 februari 2016

De gemeente Krimpenerwaard trekt nog eens 242.500 euro uit voor de herinrichting van het centrum van Lekkerkerk. Het geld is nodig om de beeldkwaliteit te verbeteren.

lees verder »

Verhit debat over platanen op Stolwijks Dorpsplein

door Redactie op 17 februari 2016

De acht platanen op het Dorpsplein van Stolwijk liggen onder vuur. Vooral de ondernemers vinden dat de bomen, die meer dan 50 jaar oud zijn, moeten verdwijnen omdat ze te veel overlast veroorzaken. Maar lang niet iedereen is het daarmee eens.

lees verder »

Passantenhaven Gouderak klaar vóór bouwvak 2016 – belooft college

door Redactie op 4 december 2015

De passantenhaven bij de Zellingwijk in Gouderak, waarvan de aanleg afgelopen zomer al had moeten beginnen, is vóór de bouwvak 2016 klaar. Dat schrijft wethouder Ria Boere in antwoord op vragen van de PvdA. De bouwvak 2016 begint in deze regio op 25 juli.

lees verder »

PvdA vraagt naar voortgang passantenhaven Gouderak

door Redactie op 22 november 2015

PvdA-raadslid Gerjo Goudriaan heeft het college van B en W van Krimpenerwaard gevraagd naar de stand van zaken met betrekking tot de passantenhaven bij de Gouderakse Zellingwijk. Met de aanleg hiervan zou deze zomer worden begonnen, maar er is niets gebeurd.

lees verder »

Drukke Bartholomeusdag, goede gesprekken

door Redactie op 26 september 2015

Het fraaie nazomerweer lokte veel mensen naar de Bartholomeusdag, hét jaarfeest van Schoonhoven. Ze wisten de PvdA-kraam goed te vinden en wij voerden er veel gesprekken – onder meer over het vluchtelingenvraagstuk.

lees verder »

Rode ballonnen op zomerse braderie van Bergambacht

door Redactie op 29 augustus 2015

De rode PvdA-ballonnen waren niet aan te slepen, zaterdag op braderie van Bergambacht. Een uur voor sluitingstijd waren we door onze toch niet kinderachtige voorraad heen. Ook de pepermuntjes, balpennen en magneten vonden gretig aftrek. Tijd voor een praatje over de gemeentepolitiek was er natuurlijk ook.

lees verder »

PvdA op zonnige braderie Stolwijk

door Redactie op 22 augustus 2015

De PvdA Krimpenerwaard was zaterdag uiteraard weer aanwezig op de braderie van Stolwijk. Bij onze kraam in de Wijdstraat stonden we veel bezoekers te woord over de plaatselijke én de landelijke politieke actualiteit. De braderie was weer een prachtig succes, mede dankzij het fraaie zomerse weer. Volgende week: Bergambacht!

lees verder »

Eerste paal woningbouwproject Ouderkerk aan den IJssel

door Redactie op 16 juli 2015

In Ouderkerk aan den IJssel is met het slaan van de eerste paal een begin gemaakt met het nieuwbouwproject van woningbouwstichting Samenwerking. Het project omvat zestien appartementen aan de Burgemeester Neetstraat en zes eengezinswoningen aan de Burgemeesters Van Waningstraat.

lees verder »

Trouwen kan voorlopig nog in Haastrecht

door Redactie op 14 juli 2015

Zeker tot 1 augustus 2016 kan nog worden getrouwd in het fraaie 17de-eeuwse raadhuis in Haastrecht. Dat heeft het college van B en W van Krimpenerwaard laten weten in antwoord op schriftelijke raadsvragen.

lees verder »